Mevrouw Wateetons doet de Vezeltest (en zakt)


Meneer Wateetons gaf mij, mevrouw Wateetons, de link www.vezeltest.nl. Jaaaa, ik dacht uiteraard een topscore te halen, maar bij de eerste keer invullen kreeg ik oranje licht. Dus nog een keer ingevuld (he, ik ben een vrouw) en dat ging beter, toen kwam ik ruim in het groen. Maar ja, ik kon mijn voeding van een dag er niet goed in kwijt. Ik eet veel vergelijkbare producten als uit de test maar dan met meer vezels: Wasa Knackebrot vezelrijk, Liga Evergreen Crunchy, Fruitshot van AH.
Het is overigens een aardig Unileverproductentestje, mocht je in rood komen, dan ren je natuurlijk naar de super om Bammetjes te kopen en een fles Hero Fruitontbijt…(in mijn Hero fruitontbijt zit helemaal nada aan vezels overigens, zeker andere versie)
Mind you, ik eet ook peentjes en salades en dergelijke. Ik hink op diverse benen: vezelfreak, carbjunkie, meid van deze eeuw (dus kant en klaar producten met toevoegingen) en lang leve oerdieet (zemelen en zaden). Zoiets.

 1. 1
  P

  “lang leve oerdieet (zemelen en zaden).”

  Zie jij grotschilderingen met zemelen en zaden door Europa, dan? En hoeveel vezels zullen de eskimo’s hebben gegeten met enkel vis en vlees op het menu?

  Zoals al eens eerder is aangegeven: Eet voedsel in plaats van voedingsstoffen zou wel eens het gezondste kunnen zijn wat je kan doen voor jezelf. Het zou in ieder geval een behoorlijk goede verklaring voor de french paradox zijn.

  http://en.wikipedia.org/wiki/French_paradox

 2. 2
  P

  Sommige voedingsstoffen die goed voor je zijn kunnen in additieven ineens slecht voor je worden. Berucht is het voorbeeld van β-caroteen (Dat is wat worteltje en pompoenen oranje maakt, en garnalen roze): Mensen die regelmatig β-caroteen in hun voeding hadden zitten leken in eerste instantie een kleinere kans op longkanker te hebben. Dus een test gemaakt met een flink aantal rokers in de gevarenzone: De ene groep kreeg pillen met β-caroteen, de ander met een placebo. Het experiment is halverwege gestopt omdat longkanker in de groep β-caroteengebruikers omhoogschoot…

  Artikel van newscientist, zeer de moeite waard:

  http://www.newscientist.com/article/mg19125631.500

Geef een reactie