Bloemkool-recept. Echt waar.

Bloemkool-recept. Echt waar.


bloemkool salade

De boze betovering is verbroken. Meneer Wateetons heeft een bloemkool gekocht én opgegeten. En, jawel, het was nog lekker ook. Dat beaamde zelfs mevrouw Wateetons.

Pasta met bloemkool salade, voor ruim twee personen (met dank aan Mevrouw Gerritsen voor de inspiratie)

  • een bloemkool
  • een citroen
  • knoflook
  • spaghetti
  • een ei
  • pecorinokaas (of Parmasaan)
  • lente-uitjes
  • bascilicum

Koop een bloemkool. Gooi hem niet weg.
Kook de in kleine roosjes verdeelde kool beetgaar, een kleine 10 minuten ongeveer. Papperig is dood in de pot. Giet de bloemkool af en voeg het sap van driekwart citroen en een forse scheut olijfolie toe. Komkom, niet te zuinig. Doe er ook een half teentje in flintertjes gesneden knoflook en een paar fijn gesneden lente uitjes aan toe. Meng het geheel goed en laat het een beetje afkoelen.

Kook ondertussen in ruim gezouten water de spaghetti beetgaar, giet het af maar spóel het niet af (voor je het weet staat de pastapolitie op je stoep). Meng een rauw eitje, een beetje geraspte pecorino en wat olijfolie door de spaghetti. Serveer de bloemkool op een bedje van spaghetti, en garneer met verse peper, zout indien nodig, wat bascilicum en veel geraspte pecorino.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie