…to end all muffin-recepten

…to end all muffin-recepten


muffins muffins dampend

U heeft vrij genomen. De oven staat te ronken. Kinderen zijn naar school of uit logeren gestuurd. De hond heeft zijn rondje gehad. Het huis is aan kant. De video neemt Goedemorgen Nederland op. Maak me gek met uw Bananen Muffin-recept dat alle Bananen Muffin-recepten overbodig maakt meneer Wateetons, ik ben er klaar voor!

 • 350 gram zelfrijzend bakmeel
 • een zakje bakmeel
 • een snufje zout
 • 60 gram gesmolten boter
 • 150 ml melk waarin een vanillestokje is getrokken
 • of, voor de gemaksbakker: een zakje vanillesuiker
 • een ei
 • twee eetlepels suiker (of een als je de vanillesuiker gebruikt)
 • een banaan
 • een muffinvorm

Verwarm de oven op 200 graden. Meng de droge ingredienten door elkaar. meng de boter door het meelmengsel. Meng de melk en ei erbij. In andere, inferieure, recepten wordt veel te veel melk gebruikt. Niet doen. Gooi er op dit moment ook de in stukken gesneden banaan bij. Meng het grof, beetje met een vork of je handen de ingrediënten door elkaar gooien. Geen mixer gebruiken, en vooral niet te lang mengen. Doe dit plakkerige mengsel in de licht beboterde muffinvormen. Je kunt er waarschijnlijk 10 of 12 uithalen. Bak het 20 minuten in de oven. Eventueel vijf minuten langer.

Beetje laten afkoelen op een rooster, opeten, en een reactie achterlaten in de trant van: “dank u meneer Wateetons dat u mij en mijn bloedjes van kinderen het muffinlicht heeft laten zien”.

 1. 1
  Manuela

  Hallo daar, Ik heb dit recept geprobeerd en het is heerlijk.
  Heb jullie recept gevonden via google, omdat ik twee rijpe bananen had liggen die niemand opat, en ik dacht laat even op het net gaan zoeken voor een recept met bananen. Deze muffins zijn echt geweldig. Hartelijk dank voor dit recept.

 2. 3
  jeran

  Liefste meneer Wateetons. Geen betere manier om mijn trouwdag te vieren dan met uw muffins. Met witte chocola in plaats van met banaan. Dat mag vast wel? Ik houd u in ieder geval op de hoogte. 🙂

 3. 6
  Anne

  Warm et lekkerst..!! Leuk om weer es zoiets te maken.. De 1e lading was indeed niet zo zoet, bij de 2e heb ik vruchtenhagel & kaneel door et deeg gedaan!! zakje bakmeel was btw bakpoeder denkik?? hopelijk morgen boyfriend er blij mee maken 😉

 4. 7
  carinkla

  Mmm ik kwam hier te recht omdat ik rijpe bananen heb die niemand eet. Maar eerst even mijn voorraadkast afstruinen naar de andere ingredienten. ALs ik niet alles heb zal ik moeten improviseren..

 5. 8
  Irene

  Eindelijk van die bananen af,want ik koop er altijd veel te veel.
  Lekker man,heb er gepofte sesamzaadjes door gedaan,mmmm.

  april 15th,2009

 6. 10
  sneksniltje

  Ben net aan het genieten van een bananenmuffin. Heel lekker en beslist zoet genoeg. Ik heb alles verdubbeld en drie bananen erin gedaan. Lukte prima. Alleen heb ik nu een flink probleem: 22 muffins zijn echt wel te veel voor me, en onze kroost blijkt ze niet te lusten 🙁
  Om maar te zwijgen van het versgebakken bananenbrood dat hier ook staat af te koelen….
  Ik kan wel wat naar onze buren brengen, maar als ik de rest invries, zijn die dan nog even lekker na ontdooiing ?

Geef een reactie