Loggen op locatie -7- Fiesta del Campo

Loggen op locatie -7- Fiesta del Campo


Fiesta varkenssoep salade bernamagosa shake 

Señor y señora Wateetons werden door de eigenaar van de naburige olijvenboomgaard uitgenodigd voor het jaarlijkse Fiesta del Campo in het nabij gelegen dorpje Benamargosa. Het was leuk. Alle oude mensen zagen eruit als Spanjaarden en alle jonge meisjes als Oostblokhoeren. Schijnt dé zomerlook van 2007 te zijn. En er was gratis eten en drinken voor iedereen. We aten een soep van alle delen van het varken, zo werd ons bezworen. Ik herkende de meeste ingredienten niet, dus dat kan wel kloppen. Verder was er veel Vino Dulce, veel worst, veel kaas en vooral heel veel gerechten met avocado. Dat is een populair gewas aan het worden hier in Zuid-spanje. Iedereen stapt naar verluidt uit de olijven en amandelen en begint een avocadoplantage. De regering is er niet erg blij mee omdat de kweek nogal veel water vergt, waar ze niet echt een overschot van hebben. We kregen avocado-salade, guacamole, avocado met peper, avocado met ansjovis, avocado met kaas en niet te vergeten: een avocadodrankje.

Aiaiai! Die avocadodrank, daar kregen de Wateetonsjes geen genoeg van. Wat een heerlijkheid! Meneer stak er flink zijn neus in, vast besloten om het te her-creeren voor u, lieve lezertjes. Het recept was geheim, zo bezwoor men mij, maar de papillen van meneer Wateetons kraken elke avocado-code.

Dus hier het recept voor, laten we het een Benamargosa-shake noemen:

(echt, probeer het, u weet niet wat u proeft)

  • een rijpe en smaakvolle avocado
  • circa 250 milliliter melk
  • een scheut room
  • een eetlepel poedersuiker
  • circa vijftig gram fijngemalen amandelen
  • een flinke snuif gemalen kaneel

Mix deze ingredienten goed in een blender tot een romige shake. De hoeveelheid suiker kunt u varieren naar smaak, evenals de hoeveelheid melk. Trek uw meest sletterige outfit aan en serveer koel.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie