Meneer Wateetons maakt kaas (2) – het stremmen der melk

Meneer Wateetons maakt kaas (2) – het stremmen der melk


Verse rauwe geitenmelk

Thans wordt in huize Wateetons stap 2 gezet van het geitenkaas project. Twee-en-een-halve liter geitenmelk en 50 milliliter yoghurt (of karnemelk) gingen in een flinke pan en dit werd au bain marie verwarmd tot 30 graden. De halve liter melk die niet meer in de pan paste heeft meneer fijn opgedronken. In de warme melk gingen vervolgens 16 (17 vraagt u? Nee, 16) druppels stremsel. Dit is te koop bij de goedgesorteerde Turk voor anderhalve euro en je kunt er een paar honderd kilo kaas mee maken. Even roeren en vervolgens ging de pan een uur lang in een oven van 30 graden (35 vraagt u? Vooruit, mag ook). In dit uur zal de melk, als het goed is, stremmen.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie