Vrij Leven en gefrituurde vlierbloesem eten

Vrij Leven en gefrituurde vlierbloesem eten


image_00049.jpg image_00050.jpg image_00051.jpg image_00048.jpg image_00057.jpg image_00059.jpg 

Meneer was dit weekend weer eens nodeloos aan het speuren naar eetbare dingen in de natuur. Deze maal was het het hippieboek Vrij Leven dat hem opfokte. Een vermakelijk jaren ’70 schrijfsel over terugkeren naar de natuur met een geit, houten kar en plaggenhut. En vrije seks, lichaamsbeharing en drugs natuurlijk. Leuk als tijdsbeeld maar ook interessant als je wilt weten hoe je een broodoven moet maken, een schaap moet slachten of welke planten eetbaar zijn. En laat meneer Wateetons dat nou allemaal willen weten. Bij gebrek aan bakstenen en een schaap plukte meneer maar wat vlierbloesem en frituurde dat in een beslagje . Dat was eigenlijk wel erg geinig. En dodelijk simpel.

 • vlierbloesem (groeit zo’n beetje overal)
 • een deegje van bijvoorbeeld zelfrijzend bakmeel, ei, melk of bier en wat peper en zout.
 • olie

Doop de vlierbloesem in het beslag, en laat het even uitdruipen. Gooi nu de bloesem ik de hete olie. Na een seconde of dertig is hij waarschijnlijk klaar. Herhaal het een paar keer en maak indruk op je vrienden.

(excuses voor de slechte kwaliteit foto’s, meneer had alleen zijn telefoon bij zich)

 1. 6
  cara

  Elderflower cordial heb ik wel eens gehad toen ik in Engeland woonde. Wat zoet naar mijn smaak, maar goed als je het zelf maakt kun je het naar je eigen smaak aanpassen natuurlijk. De ‘fritters’ klinken erg interessant maar in een vlaag van verstandigheid heb ik de frietuurpan de deur uitgedaan dus ik zal me maar virtueel bijven verlekkeren…

 2. 8
  wietske

  Bedankt! Aan vlierbloesem frituursels heb ik hele goeie herrineringen (van 25 jaar oud). Nu heb ik het recept en ga ik ze voor mijn eigen kinderen maken. Lekker!

 3. 11
  Frank

  Hey,

  Vrij Leven! leuk om te zien dat ook anderen dit boek nog kennen. Voor mij iig nog altijd inspirerend, behalve de lichaamsbeharing dan…

  • 12
   Louis de Koning

   21 maart 2011
   Hè hè, eindelijk !
   Nadat ik vijf jaar aan het boek had gewerkt, kwam VRIJ LEVEN in 1979 uit met een oplage van 25.000 exemplaren. Een bestsellertje dus.
   Toch heb ik in 32 jaar nooit één woord kritiek op het boek gehad; noch positief noch negatief..
   En nou ineens blijkt het een “vermakelijk jaren ’70 schrijfsel” te zijn. Positief toch ?
   Sorry, een beetje late reactie, maar ik zag het stukje nu pas op Internet

   Louis de Koning.

   • 13
    Dirk

    Hallo,

    Leuke webstek, vlierbloesembeignets ga ik nu niet meteen maken maar heb al veel positieve reacties gelezen over het boek ‘vrij leven’ en zou graag een exemplaar bemachtigen. Het blijkt echter nergens meer verkrijgbaar. Kan iemand mij hierbij helpen? Je kan me bereiken op soulpelgrim@hotmail.com

    groetjes,

    Dirk

   • 14
    Willem

    Beste Louis de Koning:
    Ik heb uw boek verslonden en samen met Leven van het Land, heb ik achter mijn huis uw leefwijze toegepast.
    Ik heb konijnen gehouden voor de slacht, huiden bewerkt,groente geteeld,bier gebrouwen,whiskey gestookt, groente en vlees geweckt, jam gemaakt, vis gerookt,enz…
    mijn hobby is al vele jaren `zwart kruit`schieten met oude voorladers, en tijdens zogenaamde western-weekends gaan we terug in de pelsjagers tijd.
    koken op houtvuur enz.
    zonder uw boek was ik een dooie grijze muis in blik !
    wil U bij deze bedanken voor HET BOEK !!!!!

 4. 16
  Els

  Hoi meneer, wat een leuke site is dit.
  Ik leest net over de vlierbloesem die jullie frituren.
  Ik wil je wat vragen,zou je het stukje over een broodoven maken uit dat boek vrij leven naar mijn kunnen stuten.
  Zou ik echt heel leuk vinden.
  Alvast bedankt.
  Groetjes Els

 5. 17
  Ilze

  lekker voor de maaltijd een gezond en leuk hapje, inderdaad is het ook nog byzonder! Wij gaan er vanavond van eten, ik maak het hartig, doe ook wat ui frituren, gewoon in wok gaat dat prima, wel deksel bij de hand i.v.m. Vlam in de pan, maar dat is mij nog nooit overkomen. Dank voor de tips! Warme groet Ilze

Geef een reactie