Meneer Wateetons maakt kaas (6) De kaas ruikt naar kaas

Meneer Wateetons maakt kaas (6) De kaas ruikt naar kaas


geitenkaas na ruim twee weken

Even een kaas-update. De zelfgemaakte geitenkaas ligt nu een sinds een week of twee te rijpen in de koelkast. Hij verpreidt inmiddels een onmiskenbare kaasgeur. Althans, dat denkt meneer, hij is namelijk zo verkouden als een banaan. De buitenkant is inmiddels vrij hard. Ik heb geen coating meer kunnen vinden (lees: niet zo hard naar gezocht) dus begin juni, na vier weken rijpen, snij ik hem aan om uitdroging te voorkomen. Er zit een beetje schimmel op de buitenkant. Dat komt denk ik doordat hij op een schoteltje ligt waardoor die kant wat vochtig blijft. Regelmatig blijven keren lijkt me het best.

 1. 1
  Joep van de Kaas

  Mooi! Je had hem inderdaad wel vaker moeten keren. Op de foto is hij licht geel. Of is hij niet geel? Misschien (ik weet het ook niet) beter laten rijpen op een plank in kast. En dan elke dag inwrijven met pekeloplossing en dan gelijk omdraaien en verleggen. Maar misschien wordt dat ook een geklieder. Overigens kan je via de post gewoon coating bestellen.

 2. 2
  Meneer Wateetons

  Op zich keer ik me rot hoor, elke dag wel, maar de laatste paar dagen zat de klad er een beetje in. Weekendje weg geweest enzo.

  Die plank is wel een goed idee. Kamertemperatuur lijkt me alleen te hoog. Ik zie het al, het wordt de hoogste tijd voor een rijpingskast..

  Ik vond de verzendkosten nogal hoog voor een potje coating.

Geef een reactie