Even resetten


Drie dagen Allerhande meuk, een mevrouw die de kookhanddoek in de ring werpt en een magnetron maaltijd. Zie daar de derde week van mei in het jaar des Heeren 2007 van de familie Wateetons. Het is overduidelijk tijd voor een pas op de plaats. Dus brachten meneer en mevrouw gisteravond een bezoek aan Marco Poldervaart van De Gastronoom in Harlingen.

Na een cornette met geitenkaas en pistachecréme, worteltjesmousse met een gefrituurde asperge, een gelei van komkommer en ananas met een mousse van komkommer, een gepocheerd asperge ei met kamperfoelieschuim en een plakje paté met sherry bonbon, een paprikasoep met mosterdijs en balsamicoschuim, een dunne plak gemarineerde zalm met kruiderij, een terrine van zalm en een gepocheerd (!) kwarteleitje met een taartje van rauwe tonijn en coquille st Jaqcues, een op lage temperatuur gegaarde kabeljauwmoot met garnaaltjes en gerookte paling, twee soorten lam, met asperges tijmsaus en een aardappeltje met hollandaise saus, een Friese nagelkaas, een aantal blauwschimmelkazen, een brie, een camembert, een Reypenaar, een geitenkaas in as, macademianoten en gedroogde vijgen, een softijs van witte rum met slagroom van dragon, hangopen met frambozenmousse, champagnepudding met frambozen en een bolletje frambozensorbet met een kletskop, koffie met een keur aan chocolade en een kletskoplollie konden we er wel weer tegenaan.

Voor een week in ieder geval.

 1. 1
  Joris Vechter

  Is het wat, die Gastronoom? Zij en ik zaten een tijdje terug in de Havenkraan, en je moest bijna verplicht naar de Gastronoom.

  Er zat op donderdagavond geen kip, om helf elf ging het licht uit in de zaak, en alles wat je net opnoemt wil zo graag, zo ongelovelijk graag de eetbare hippigheid uithangen dat het lijkt alsof het complete menu van jatterijtjes aan elkaar hangt.

  Maar als de smaak de ‘bijzonderheid’ overtrof, neem ik mijn woorden terug.

 2. 2
  Meneer Wateetons

  Mevrouw en ik begonnen op een gegeven moment wel een beetje te grinniken om de volgende schuim en mousse. Ook vermoeden we dat de kok gewoon een ingredienten en bereidingswijzen ‘randomizer’ in zijn computer heeft waardoor met een druk op de knop een nieuw gerecht wordt verzonnen (meneer bedacht ter plekke de chips van Reypenaarkaas met tomatenschuim).
  Dus ik zie wel wat in je commentaar. Maar, de smaken waren sensationeel. Ik heb eigenlijk geen enkele misser gedetecteerd.

 3. 3
  Joris Vechter

  .gerut nedroow njim ki meen ,fortrevo ‘diehrednozjib’ ed kaams ed sla raaM

  .tgnah raakle naa sejtjirettaj nav unem etelpmoc teh fosla tkjil teh tad negnahtiu diehgippih erabtee ed gaarg kjilevolegno oz ,gaarg oz liw tmeonpo ten ej taw sella ne ,kaaz ed ne tiu thcil teh gnig fle fleh mo ,pik neeg dnovagadrednod po taz rE.

  .moonortsaG ed raan thcilprev anjib tseom ej ne ,naarknevaH ed ni guret ejdjit nee netaz ki ne jiZ ?moonortsaG ied ,twa teh sI

 4. 6
  Harrie

  function doReverse(){
  var text=document.var1.text.value;
  var var3=””;
  for (count=text.length; count >= 0; count–)
  var3+=text.substring(count,count-1);
  document.var1.var2.value=var3;}
  function doClear(){
  document.var1.var2.value=”
  document.var1.text.value=”}

Geef een reactie