uit eten |

Even resetten

Drie dagen Allerhande meuk, een mevrouw die de kookhanddoek in de ring werpt en een magnetron maaltijd. Zie daar de derde week van mei in het jaar des Heeren 2007 van de familie Wateetons. Het is overduidelijk tijd voor een pas op de plaats. Dus brachten meneer en mevrouw gisteravond een bezoek aan Marco Poldervaart van De Gastronoom in Harlingen.

Na een cornette met geitenkaas en pistachecréme, worteltjesmousse met een gefrituurde asperge, een gelei van komkommer en ananas met een mousse van komkommer, een gepocheerd asperge ei met kamperfoelieschuim en een plakje paté met sherry bonbon, een paprikasoep met mosterdijs en balsamicoschuim, een dunne plak gemarineerde zalm met kruiderij, een terrine van zalm en een gepocheerd (!) kwarteleitje met een taartje van rauwe tonijn en coquille st Jaqcues, een op lage temperatuur gegaarde kabeljauwmoot met garnaaltjes en gerookte paling, twee soorten lam, met asperges tijmsaus en een aardappeltje met hollandaise saus, een Friese nagelkaas, een aantal blauwschimmelkazen, een brie, een camembert, een Reypenaar, een geitenkaas in as, macademianoten en gedroogde vijgen, een softijs van witte rum met slagroom van dragon, hangopen met frambozenmousse, champagnepudding met frambozen en een bolletje frambozensorbet met een kletskop, koffie met een keur aan chocolade en een kletskoplollie konden we er wel weer tegenaan.

Voor een week in ieder geval.


0 reacties op “Even resetten
 1. Is het wat, die Gastronoom? Zij en ik zaten een tijdje terug in de Havenkraan, en je moest bijna verplicht naar de Gastronoom.
  Er zat op donderdagavond geen kip, om helf elf ging het licht uit in de zaak, en alles wat je net opnoemt wil zo graag, zo ongelovelijk graag de eetbare hippigheid uithangen dat het lijkt alsof het complete menu van jatterijtjes aan elkaar hangt.
  Maar als de smaak de ‘bijzonderheid’ overtrof, neem ik mijn woorden terug.

 2. Mevrouw en ik begonnen op een gegeven moment wel een beetje te grinniken om de volgende schuim en mousse. Ook vermoeden we dat de kok gewoon een ingredienten en bereidingswijzen ‘randomizer’ in zijn computer heeft waardoor met een druk op de knop een nieuw gerecht wordt verzonnen (meneer bedacht ter plekke de chips van Reypenaarkaas met tomatenschuim).
  Dus ik zie wel wat in je commentaar. Maar, de smaken waren sensationeel. Ik heb eigenlijk geen enkele misser gedetecteerd.

 3. .gerut nedroow njim ki meen ,fortrevo ‘diehrednozjib’ ed kaams ed sla raaM
  .tgnah raakle naa sejtjirettaj nav unem etelpmoc teh fosla tkjil teh tad negnahtiu diehgippih erabtee ed gaarg kjilevolegno oz ,gaarg oz liw tmeonpo ten ej taw sella ne ,kaaz ed ne tiu thcil teh gnig fle fleh mo ,pik neeg dnovagadrednod po taz rE.
  .moonortsaG ed raan thcilprev anjib tseom ej ne ,naarknevaH ed ni guret ejdjit nee netaz ki ne jiZ ?moonortsaG ied ,twa teh sI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.


Tagines en de loden kaaklijn

Meneer reist nu een kleine twee weken door Marokko. Culinair worden er een aantal thema’s zichtbaar, zoals daar zijn ‘brood’, ‘geroosterd vlees’ , ‘streetfood’ en ‘tagine’. Stoofgerechten of een gebakken eitje bij het ontbijt, ze worden geserveerd in een tagine.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

06 dec
Live online workshop “hotsauces maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

18 mrt
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp