Appelweek bij Wateetons – 1. Introductie


Jaaaah! Het is weer september, en u weet het, dat betekent appelweek bij Wateetons.com. Ga er maar lekker voor zitten, tegen het eind van de week hangt u brakend voor uw beeldscherm.
Appel Appel Appel!

Waarom appelweek, vraagt u wellicht? Meneer en mevrouw Wateetons hebben een buitenhuisje op de Veluwe met een stuk of wat appelbomen. Geen verpletterend grote boomgaard maar voldoende om meer te produceren dan wij in een jaar opkunnen. Gelukkig helpt de natuur ons elk jaar trouw een handje: de appels rotten en masse van de bomen af. Een dampende zoete smurrie in het gras die fijn tussen je tenen omhoog komt. We hebben nog een jaartje geprobeert te spuiten om dit bederf te voorkomen, maar we bemerkten geen verschil. Bovendien is het een enorm teringwerk en ongezond daarbij.

Dit jaar had echter een schitterende lente die onze bomen blijkbaar een kickstart heeft gegeven. Zelfs de onvruchtbaar veronderstelde boompjes droegen vrucht. En hoe. De appels bleken sterk en haalden aan de boom de herfst. Wat blijkt: ze zijn best lekker. Maar wat zijn het er veel. Tijd dus voor wat appelverwerkingsideeen. Ik heb er al een paar, waarvan ik u de komende week graag op de hoogte wil houden.

Maar ik houd me aanbevolen.

  1. 2
    sjoerd

    Cider als het wat zurige appeltjes zijn. En appelwijn, altijd lekker. En als u zich echt verveelt: calvados. Eerst cider maken, dan verstoken, dan een halve eeuw laten rijpen en dan kijken of het een volgende keer anders moet omdat het wellicht mislukt is.

Geef een reactie