dieetleed, meneer leest een boek |

mevrouw leest een boek: Superfoods

Ik, Mevrouw Wateetons, ben eindelijk weer lid geworden van de bibliotheek en heb nu gratis toegang tot een grote voorraad boeken over gezonde voeding. Ik heb er gelijk maar een zooi meegenomen. Helaas kan de helft linea recta weer terug omdat ik de inhoud in diverse andere vormen al heb gelezen. Veel drinken, goede koolhydraten en vetten, bewegen. Jajaja…
Nu kwam ik een boek tegen dat ging over superfoods: tomaten, pompoen, broccoli, yoghurt, bosbessen, spinazie, zalm, walnoten, soya, kalkoenborst… en nog zo wat. Eet deze superfoods en een lang gezond leven is je toekomst, meldt de schrijver. Vanwege de aanwezigheid van anti oxidanten, fytodingessen en nog meer interessant klinkende ingredienten. Inslaan die hap en opkrikken die gezondheid en weerstand!
Meneer Wateetons hoorde mij vriendelijk aan, maar brulde vanochtend vanonder de douche (waar hij zijn bolle buikje aan het wassen was): “Superfoods, my ass! Het zijn gewoon allemaal in Amerika makkelijk te verkrijgen produkten!” Misschien is gerookte slangenhuid ook wel geweldig gezond, maar dat is niet te vinden in de schappen van de Amerikaanse grootgrutter. En dan kan het natuurlijk nooit een superfood zijn. Hoe dan ook, Meneer Wateetons krijgt vandaag veertien superfoods op zijn boodschappenlijstje en vervolgens zie ik wel wat ik aan gerechten voor mijn neus krijg.

Maar eerst even een mini-snickers halen bij een collega.


0 reacties op “mevrouw leest een boek: Superfoods
  1. Het boekje Wonderfoods van Natalie Savona bevat hartverwarmende gezonde recepten voor een betere conditie van het gehele lichaam. De recepten zijn eenvoudig te maken en hebben soms verrassende combinaties. Alle ingrediënten van de recepten zijn goed in ons land verkrijgbaar. Te leen bij de bibliotheek en te koop bij o.a. http://www.nl.bol.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/nl/-/EUR/BOL_ParametricSearch-Start?Ntk=nl_books&Nty=1&Section=BOOK&Ntt=wonderfoods&submit.x=6&submit.y=9 . Wonderfoods heeft dezelfde strekking en filosofie als Superfoods.
    Met culinaire groeten,
    Paul Winters
    Amsterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Gratis workshop boek Meneer Wateetons

Tijdelijk gratis online workshop bij aanschaf boek van Meneer Wateetons

Ontvang in de maand december 2021 bij aanschaf van een boek van Meneer Wateetons, niet alleen een handtekening, maar ook een gratis bijpassende online workshop van Meneer zelf!


nomnomnom dorothy porker recensie

Meneer leest een boek: nomnomnom

Lees de recensie van nomnomnom van Dorothy Porker, door foodwriter Meneer Wateetons. “felle kleuren, volle smaken, vette teksten en compleet unieke -vaak humoristische- foodstyling.”

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

06 feb
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

08 feb
GRATIS live online workshop “kaassoufflés maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

15 feb
Live online workshop “leverworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mrt
Live online workshop “écht krokante zoete aardappelpatat maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

15 mrt
Culicollab: Meneer Wateetons & Nils Koster – live online workshop “Goudse kaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99

17 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend