Ik zie een patroon


Dit weekend vierde meneer Sinterklaas. Mevrouw Wateetons, dochter Wateetons, Watpleegtons en schoonfamilie Wateetons wilden ook mee doen. Vooruit, meneer is de beroerdste niet. Gezellig marsepein en pepernoten knabbelen (pepernoten? Ja, pepernoten). En pakjes openen natuurlijk. De volgende zaken had de Sint voor meneer gekocht:

 • een trancheermes
 • het boek Charcuterie van Michael Ruhman en Brian Polcyn
 • een culinaire scheurkalender van Onno Kleyn
 • Het boek ‘Wijn voor Dummies’
 • Een Delicious

Ik meen een patroon te zien, u ook?

Daarnaast moest meneer bij wijze van surprise blind zes dranken proeven en herkennen. Meneer haalde de sherry en rode wijn door elkaar. Pijnlijk. Al is het de vraag voor wie, voor meneer of de maker van de betreffende wijn…

 1. 2
  Ed van Wijnerij

  Geachte meneer Wateetons -)

  Het verbaast mij altijd, dat er zoveel mensen zijn, die serieus met ‘food’ bezig zijn, en zo weinig over wijn weten.

  In mijn optiek is wijn en spijs onlosmakend met elkaar verbonden. Bij een goede combinatie is een en een niet twee, maar kan uitgroeien tot drie.

  Veel plezier met ‘wijn voor Dummies’, echter ik kan me voorstellen dat er boeken zijn, waaraan je meer zult hebben

  Wijnwijsheid uit boeken is mooi, maar echte kennis en ervaring doe je op door te proeven, te proeven en nogmaals te blijven proeven.

  Onthoudt en schrijf op wat je proeft, ook al zijn je (eerste) ervaringen nog zo vreemd.
  Bij het leren proeven en leren doorgronden van wijn, is lekker of niet lekker, eigenlijk onbelangrijk.

  Proeven is herkennen van geuren en smaken ! Het leren waarderen en ook het lekker vinden van, komt vervolgens vanzelf. Zeker weten !

  Leuke weblog overigens, meneer Wateetons !

  Ed

 2. 5
  Marleen

  Ha ha, wat herkenbaar. De Sint bracht mij een wijngids, een set schalen en kommetjes om hapjes op te serveren, een vleestang en hij was bij de Toko geweest om allerlei Chinese ingrediënten uit te delen (ja, onze goed heiligman gaar met zijn tijd mee). Heerlijk toch, als men weet waarmee ze je kunnen verblijden!?

Geef een reactie