De Polen komen en ze eten augurken

De Polen komen en ze eten augurken


Pools schap Augurkensoep

Hoe leuk! Bij een willekeurige supermarkt in een willekeurige stad vond meneer een schap met Poolse producten.

Enkele jaren geleden reisde meneer met veel plezier door het mooie Poolse land. Hij at er ook lekker. Voornamelijk ontzettend veel ijs. Nergens vond meneer zo veel ijskraampjes als in Polen. En verder hartige, een beetje boerse, gerechten en veel soepen. Bij de betreffende willekeurige supermarkt trof hij onder andere een zak Poolse augurkensoep aan. Dat moet je eens geproefd hebben. Maar niet uit een dure zak van de willekeurige supermarkt natuurlijk.

Wikipedia heeft gelukkig een recept voor deze Zupa Ogórkowa.

  1. 1
    Anne van der Ven

    mijn Poolse tante maakte vroeger vaak augurkensoep, niet te vreten was die soep van haar, tóch ik krijg nu opeens zin in haar augurkensoep! zal wel door je toffe manier van schrijven komen..groet Anne

Leave a Reply