Dulce de Leche made easy

Dulce de Leche made easy


Doelse de lesje

Een van de eerste posts die meneer op Wateetons schreef ging over Dulce de Leche. Hij had het recept gezien bij mevrouw Gerritsen en wilde dat ook wel eens proberen. Het pakte best aardig uit. Een tijdrovend pleuriswerk, dat was het enige nadeel. Vorige week kreeg meneer in een donker steegje een blikje gecondenseerde melk in zijn handen gedrukt. “Drie uur koken” siste de man, waarna hij zijn broek ophees en in de duisternis verdween. Thuisgekomen deed meneer wat hem was opgedragen. Drie uur koken later opende hij met trillende handen het blikje. Het was goudgeel, het was honingzoet, het was…  dulce de leche.

 1. 1
  Yvon

  Leuk trucje idd! Wist niet wat ik las bij het recept van Jamie O’s appeltaart maar het werkt nog ook. Sindsdien zijn er talloze blikken (niet verkregen in steegjes) doorheen gegaan voor meneer Matisse’s manie: dulche de leche ijs.

 2. 4
  Harrie

  Meneer maakt mij nieuwsgierig…
  – naar hoe dit prachtig spulleke smaken zou.
  – naar waar meneer de gore lef vandaan haalt om drie uur koken ‘een tijdrovend pleuriswerk’ te noemen. Want 5 minuten opzetten en daarna 2 uur en 55 minuten snurken een tijdrovend pleuriswerk noemen … Kom nou toch meneer… maak dat mevrouw wijs.

  Rest de vraag: ga ik dit ook maken, en écht moddervet worden, of ga ik dit niet maken, maar wél eeuwig gefrustreerd zijn over het feit dat ik niet weet hoe het smaakt. Dankuwel meneer, ik weet het niet meer.

 3. 5
  meneer Wateetons

  Wel goed lezen he Harrie, tóen was het een pleuriswerk. Nú een fluitje van een cent.

  Maar belangrijker: het smaakt als caramel en je moet het eens proberen. Het kost niks, en je kunt er na de eerste hap altijd nog je vrienden en collega’s meer versteld doen staan.

 4. 8
  Geert

  Jummie! Goed idee. Heb er meteen maar een lekker nagerecht van gemaakt:
  – Slagroomijs
  – Dulce de Leche volgens meneer wateetons
  – geroosterde, gehakte pijnboompitten en amandelen
  – geraspte chocola (van een reep puur)

  Gehakte nootjes door de Dulce de Leche mengen.
  IJs serveren met Dulche de Leche eroverheen, en garneren met de geraspte chocola.

  Dat was smullen…

 5. 9
  Esmée

  Ook errug lekker als vulling in een taart!! Jaja laten we maar moddervet worden met z’n allen, want dit goedje kun je niet laten staan..

Geef een reactie