Meneer proeft zijn ingelegde paprika’s

Meneer proeft zijn ingelegde paprika’s


paprika frenzy

Lang voordat meneer zich Wateetons ging noemen kookte hij al. Voedingsmiddelen, onder andere. En eten. Op een mooie zomerdag in 2005 kocht hij een kilootje paprika’s en maakte deze in. Geen idee meer hoe, maar het zal iets met azijn, suiker en kruiden geweest zijn.

In de volgende maanden gaf zo hier en daar een potje van het gevarieerd gekleurde goedje weg aan jubilerende vrienden. Meestal ontdekte hij de vrucht van zijn pan dan de volgende verjaardag ongeopend achterin een voorraadkast. Éen potje bewaarde hij zelf, achterin zijn voorraadkast. Tot hij gisteren, na bijna drie jaar, plots de geest kreeg.

En wat bleek: niet te vreten. Veel te veel suiker.

Misschien moet meneer voortaan zijn maaksels eerst proberen voor hij ze weggeeft.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie