oh-my-god

oh-my-god


great-china-2.JPGgreat-china.JPG

U weet het, meneer winkelt bij de LIDL, dus hij is wel wat gewend. Desondanks blijkt er een dieper dieptepunt te bestaan dan de kartonnen literpakken Schlöbberwein van de Duitse slavendrijver. Mijlen dieper. Meneer vond het bij ‘de Chinees’. Het was een cadeatje van de uitbater, omdat ons gezelschap iets te vieren had (het afstuderen met een 9,5 van zuster Wateetons junior, tussen twee haakjes). Meneer, de wijnkenner (sic) van het gezelschap, kreeg de fles in handen gedrukt.

Great China Wall. White wine. Sweet. Dat beloofde wat.

De achterkant beloofde nog veel meer: Gearomatiseerde drank op basis van wijn uit verschillende landen van de EU. Gearomatiseerde drank!?
De neus was ronduit bedorven. Een uiterst onaangenaam geurtje kwam er van de kurk en uit de flessenhals. Toen een voorzichtig slokje.

Oh

My

God

Een fles suikerstroop. Een hap honing uit 1952. Een liter gesmolten sinas-split. Cola zonder prik. Onaangemaakte grenadine. Papperige suikerspinresten in een prullenbak op de Dam.

De enige manier om de Great China smaak uit zijn mond en herinnering te krijgen bleek het nuttigen van drie literpakken Slöbberwein. Toen ging het wel weer.

 1. 1
  Jurgen

  Aha, ik heb ooit op de Zeedijk een fles droge wijn van dit “merk” aangeschaft.
  Het heeft een paar jaar geduurd voordat die smaak uit mijn bek was. En dan hadden we hem na 1 slokje al door de gootsteen gespoeld…
  Experimenteerdrift dient soms beteugeld.

 2. 3
  kattebelletje

  Ugh. De jaren 80 China-experience ! Sweet, ook.
  Toch bestaat er een Chinees wijnmerk “Great Wall” dat de laatste jaren helemaal geen slechte wijnen produceert. Deze imitatie probeert kennelijk mee te liften op deze bekende merknaam met hun ‘Great China Wall’ .

 3. 7
  doompie

  en ik heb van het weekend de witte wijn ervan gedronken en ik moet zeggen dat ik een zoetekauw ben. en ik zoek deze wijn. ik vond het erg lekker. kan iemand mij ermee helpen?

  • 8
   Monique

   Hoi Doonmpie,

   Is heerlijk deze wijn ongeacht wat andere zeggen.
   Hij blijkt te koop te zijn bij de Lidil, maar alleen bij de themaweken.
   Momenteel is het Italiaanse themaweek, dus goed in de gaten houden wanneer het daar Chinese themaweek is

 4. 9
  Hellen

  Ook ik zoek deze lekkere zoete wijn, mocht hij ergens te koop zijn hoor ik dat graag bij sushimi zei men mij dat deze alleen te koop is in chinese tokos?
  groet Hellen uit venlo

Geef een reactie