Cappuccinomelk, dat gaat het niet worden

Cappuccinomelk, dat gaat het niet worden


melk.jpg 

Meneer heeft een beetje een haat-liefde verhouding met de Procter & Gamble’s en Unilevers dezer wereld. Hij ergert zich aan de enorme hoeveelheid rotzooi die ze ons in de maag splitsen, maar heeft ook wel weer respect voor de inventiviteit waarmee ze het zoveelste smakeloze en/of nutteloze product aan de man weten te brengen. ‘t Is een vak.

Zo kwam meneer onlangs een pak cappuccinomelk tegen. Professional, stond erbij. Een uniek product voor het bereiden van de perfecte cappuccino of koffie verkeerd. Dat wilde meneer natuurlijk wel eens proberen.

En wat zat er in? Magere melk. Met een beetje extra eiwit en stabilisator (E405). … voor een lange standtijd en een perfect stevige schuimlaag. Dat was het. Ka-ching zegt de kassa.

Meneer probeerde het uit. Het deed niks dat meneer’s eigen magere melk niet ook deed. Inderdaad, opgeschuimde magere melk staat best lang, maar het smaakt naar niks. Meneer heeft liever een kortdurende centimeter romigheid dan een meter mager purschuim. Zo is hij. Gekkert.

Overigens, zo Ka-ching zei de kassa ook weer niet. Het gros van de nieuwe producten uit de koker van de marketingmanager mislukt volkomen. Meneer vermoedt dat dat voor de cappuccinomelk ook geldt. Hij vond het pak namelijk bij de Action, niet echt de frontlinie van de detailhandel, voor €0,29. Daar moet meneer dan wel weer om gniffelen.

 

Geef een reactie