recept |

Bakken en braden met Barbie

Barbie

Een nieuwe aanwinst in de Wateetons bibliotheek: Bakken en Braden met Barbie. Uit 1958, geschreven door Cynthia Lawrence in een Nederlandse bewerking van Mies Bouhuys. Elk hoofdstuk begint met een verhaaltje waarna er enkele recepten volgen, losjes rond de in het verhaaltje ingezette culinaire lijn meanderend.

Zo is daar het verhaal van Ken en Barbie die, samen huiswerk makend met een kan melk en een schaal koekjes onder handbereik, ruzie maken over het vermeende gebrek aan vindingrijkheid van vrouwen. Barbie: “… of denk aan een vrouw die goed koken kan. Die doet niets anders dan nieuwe dingen bedenken. Koken is één van en de meest creatieve dingen”. Ken wil er niet an. “Koken!” zegt hij, “je krijgt tegenwoordig toch alles kant en klaar. Het enige wat je zelf nog moet doen is een busje of een potje open maken of iets laten ontdooien!” Barbie steekt haar neusje in de lucht en speurt rond om iets te vinden waarmee ze haar creativiteit kan demonstreren. “Pindakaas!” roept ze triomfantelijk.  “Ik zal jou eens laten zien wat je allemaal met pindakaas kunt doen!”. Waarna er een aantal recepten volgen: pindakaastoffees, pindakaaskoekjes, pindakaasbonbons, pindakaasknappertjes, pindakaastaartglazuur en pindakaas-slasaus.

Pindakaas slasaus

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels slasaus of mayonaise
  • een halve theelepel suiker
  • een kwart theelepel zout

Roer de pindakaas met de achterkant van een houten lepel tot hij zacht en schuimig is. Doe de andere benodigdheden erbij en roer tot je een mooi glad papje hebt gekregen. Geef de saus bij sla, komkommer of tomatensalade.

Aldus Barbie.


0 reacties op “Bakken en braden met Barbie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


Wild Winter BBQ voorgerecht: wildpluk forel

Nou, dat wordt thuis uit eten, deze kerst. Weet je wat, maak dit jaar je kerstmenu sowieso maar lekker buiten. Een winterBBQ. Gezellig en lekker, zeker met een mooie whisky erbij. Ik heb het voorgerecht alvast voor je getest.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
07 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

11 okt
Live online workshop “azijn maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

01 nov
Live online workshop “cider maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

13 nov
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend