hmmm…


Nog geen spoortje van schimmelvorming.

 1. 2
  Moeder Wateetons

  Ik maak me zorgen over die 12 milligram, dat is zo weinig, dat zie je bijna niet.
  Hangt wel van het s.g. af, natuurlijk.
  Dus een mespuntje schat ik op minstens 60 mg, tenzij het een heeeel klein mesje was.
  Was het een kaboutermesje?

 2. 3
  Meneer Wateetons

  @ Frank: De vochtigheid van meneer’s kelder: 72-74%. Temperatuur: 17 graden.

  Gewenste vochtigheid/temp: 80 %/18 graden. Dat komt dus aardig in de buurt. Meneer wasemt zo af en toe nog een beetje vocht in de richting van de kaasjes.

  @ MoederW: ik heb het mespunt (of liever lepelpuntje) opgelost is circa een halve liter water. Daarbij heb ik niet zo erg goed opgelet op de instructie die voorschreef: een 20-40 voudige verdunning. Wat beduidend minder water zou moeten zijn. Blijkbaar is er een groot verschil tussen droog gebruik en opgelost gebruik. Daarom vreesde ik een beetje voor de schimmelvorming. Maar die is nu toch ingezet.

Geef een reactie