Zo dicht bij en toch zo ver weg

Zo dicht bij en toch zo ver weg


Duifje duifje kom toch snel, want de beste culischrijven van het land is vrijgezel

Waar is een gun als je er een nodig hebt?

De pinda’s en vetbollen ten gunste van dochter Wateetons’ fauna onderwijs trekken niet alleen de obligate koolmezen maar ook duiven aan. Grote, Sappige, Gezonde duiven. Maar ook: schichtige duiven. Bovenstaande foto maakte ik half liggende onder de bank om het beestje niet aan het schrikken te maken. Dus luid brullend de balkondeur open gooien en een net over het beest heengooien gaat niet werken. Zacht brullend trouwens ook niet. Of helemaal niet brullend.
Tips? Hoe kan ik deze joekel toch verschalken?

 1. 7
  KL te U

  Wedden dat een muizenval werkt?! Je spant de val met iets lekkers erin, legt deze op de rand van je balkon en zorgt ervoor dat de muizenval met een stevig stuk touw vastzit aan iets zwaars of stevigs.

 2. 8
  Meneer Wateetons

  Yes! Meneer houdt van zijn lezers en lezeressen. Zelf zat hij veel te omslachtig over radiografisch bestuurbare kruisboogconstructies te denken. Maar nee, een paperclip of muizenval (misschien toch een ratten exemplaar? Zo’n duif is een forse modderfokker), een touwtje en meneer eet vanavond duivenborst!
  Beter nog: duivenWORST!

 3. 9
  Marnix

  Wij hadden ooit achterburen die duiven plachten te vangen (voor de febo?) in een installatie die qua omvang en uiterlijk veel weg had van een kattenbak. Mogelijk is meneer zijn gedroomde gun-alternatief dus gewoon verkrijgbaar bij de betere duivenmelkhandel.

 4. 11
  Mark

  Ik zou wel willen aanraden, om na het verschalken van de duif een toxicologisch onderzoek te laten doen. De Amsterdamse duiven staan nu eenmaal niet bekend vanwege hun uitgebalanceerde dieet…

  Overigens valt duif tegen qua vleesopbrengst…. Is niet echt de moeite waard…

 5. 12
  Ellen

  Volgens mij is het vlees van wilde duiven (en andere wilde vogels) nogal taai. Je moet er wel een stoofpot of zo mee maken denk ik.

  Waarom koopt meneer niet gewoon een windbuks? Dat mag toch gewoon in Nederland? Ik zie in ieder geval vaak genoeg mannen met windbuksen die in een loopgraven-oorlog verwikkeld zijn met hazen.
  Pijl en boog lijkt me ook een optie, alleen moet meneer dan wel als een haas naar beneden rennen om de duif van de grond te pakken voordat een andere smulpaap er met zo’n lekkere vette duif vandoor gaat. 😉

 6. 13
  Fafhrd

  Tuurlijk, gewoon 4.5 mm windbuks.

  Ik heb er al 10 te pakken…mjam
  Geeen broodduiven uit de stad maar maisduif uit Drenthe.
  Pootjes confijten en file als biefstuk. Wat wil je nog meer.

Geef een reactie