uit eten |

In januari worst maken in Italië?

Wat zijn ze lief, hé?

Maar ze gaan dood. In januari om precies te zijn, na maandenlang vertroeteld te zijn met hoogwaardig voedsel en een dagelijkse massage. En het mooie is, daar kunt u bij zijn. Of wellicht niet bij het moment zelf, maar wel bij de verwerking van deze twee prachtige dieren tot evenzo prachtige vleeswaren.

Van 4 tot 10 januari organiseert L’Abbraccio, in samenwerking met  kookatelier “De Kleyne Sint Jacob” uit Leeuwarden, een week in het teken van deze varkens. Het vindt plaats in Montelparo, Italië, circa 200 km van Rome. Achtergrondkennis worden afgewisseld met veel praktijkervaring. Denk aan het samen uitsnijden van het varken, het leren maken van worst, paté, ham en coppa. Daarnaast is er ruimte voor excursies en proeverijen in de regio. En er staat er elke avond varkensvlees op het menu, van voorgenoemde schatjes uiteraard.

De kosten: €750 per persoon, slechts.

Daarvoor krijgt u :

  • Verblijf op L’Abbracecio op basis van vol pension
  • De smakelijkheden die tijdens de workshop zijn bereid worden na rijping in de kelder verdeeld over de deelnemers. In onderling overleg wordt voor vervoer naar Nederland gezorgd of komen de gasten later in het jaar terug om hun deel van het culinaire varken op te halen.
  • Koffie, thee, frisdrank tijdens de pauzes;
  • Bad- en bedlinnen;
  • Eindschoonmaak van de appartementen

Meer informatie: www.labbraccio.eu. Vergeet u niet te zeggen dat u via meneer Wateetons komt?


0 reacties op “In januari worst maken in Italië?
  1. Kan een stuk goedkoper lijkt me en ik denk erover een zgn. “matanza-arrangement” aan te bieden voor november 2009 en februari 2010 waarbij 2 man/vrouw samen met mij een Iberico-varken (zwart als de nacht!) slachten, villen en verwerken tot Chorizo, Salchichon, Pancetta, Zeeuws Spek, Gepekeld kinnebakspek, gepekeld en daarna gerookt buikspek, Paté en Lomo Curado. Vliegen naar Málaga, autootje huren en verblijf in onze Casita Amarilla op basis van logies/half pension (je hoeft nu ook weer niet de hele dag op elkaars lip te zitten nietwaar:-) en vanzelfsprekend uitgebreide proeverijen van het verwerkte vlees en een uitgebreid pakket aan zelf bereide worsten (vacuum gesealed) en een mooie pot manteca om mee naar huis te nemen. Ook nasturen van gedroogde produkten behoort tot de mogelijkheden.
    Ik ben geen keurslager en ik ga ook niet vertellen hoe je een schouderkarbonade etc. te voorschijn tovert uit een 150 kg wegend karkas, maar ik weet wel en hoop van worstmaken en pekelen! Iemand geïnteresseerd? Foto’s van onze Casita Amarilla op aanvraag, email dulcinea.trabuco@hotmail.com. Saludos vanuit Andalucia, Spanje.
    Richelle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.


Tagines en de loden kaaklijn

Meneer reist nu een kleine twee weken door Marokko. Culinair worden er een aantal thema’s zichtbaar, zoals daar zijn ‘brood’, ‘geroosterd vlees’ , ‘streetfood’ en ‘tagine’. Stoofgerechten of een gebakken eitje bij het ontbijt, ze worden geserveerd in een tagine.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
07 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

11 okt
Live online workshop “azijn maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

01 nov
Live online workshop “cider maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

13 nov
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend