In januari worst maken in Italië?


Wat zijn ze lief, hé?

Maar ze gaan dood. In januari om precies te zijn, na maandenlang vertroeteld te zijn met hoogwaardig voedsel en een dagelijkse massage. En het mooie is, daar kunt u bij zijn. Of wellicht niet bij het moment zelf, maar wel bij de verwerking van deze twee prachtige dieren tot evenzo prachtige vleeswaren.

Van 4 tot 10 januari organiseert L’Abbraccio, in samenwerking met  kookatelier “De Kleyne Sint Jacob” uit Leeuwarden, een week in het teken van deze varkens. Het vindt plaats in Montelparo, Italië, circa 200 km van Rome. Achtergrondkennis worden afgewisseld met veel praktijkervaring. Denk aan het samen uitsnijden van het varken, het leren maken van worst, paté, ham en coppa. Daarnaast is er ruimte voor excursies en proeverijen in de regio. En er staat er elke avond varkensvlees op het menu, van voorgenoemde schatjes uiteraard.

De kosten: €750 per persoon, slechts.

Daarvoor krijgt u :

 • Verblijf op L’Abbracecio op basis van vol pension
 • De smakelijkheden die tijdens de workshop zijn bereid worden na rijping in de kelder verdeeld over de deelnemers. In onderling overleg wordt voor vervoer naar Nederland gezorgd of komen de gasten later in het jaar terug om hun deel van het culinaire varken op te halen.
 • Koffie, thee, frisdrank tijdens de pauzes;
 • Bad- en bedlinnen;
 • Eindschoonmaak van de appartementen

Meer informatie: www.labbraccio.eu. Vergeet u niet te zeggen dat u via meneer Wateetons komt?

 1. 3
  Richelle

  Kan een stuk goedkoper lijkt me en ik denk erover een zgn. “matanza-arrangement” aan te bieden voor november 2009 en februari 2010 waarbij 2 man/vrouw samen met mij een Iberico-varken (zwart als de nacht!) slachten, villen en verwerken tot Chorizo, Salchichon, Pancetta, Zeeuws Spek, Gepekeld kinnebakspek, gepekeld en daarna gerookt buikspek, Paté en Lomo Curado. Vliegen naar Málaga, autootje huren en verblijf in onze Casita Amarilla op basis van logies/half pension (je hoeft nu ook weer niet de hele dag op elkaars lip te zitten nietwaar:-) en vanzelfsprekend uitgebreide proeverijen van het verwerkte vlees en een uitgebreid pakket aan zelf bereide worsten (vacuum gesealed) en een mooie pot manteca om mee naar huis te nemen. Ook nasturen van gedroogde produkten behoort tot de mogelijkheden.
  Ik ben geen keurslager en ik ga ook niet vertellen hoe je een schouderkarbonade etc. te voorschijn tovert uit een 150 kg wegend karkas, maar ik weet wel en hoop van worstmaken en pekelen! Iemand geïnteresseerd? Foto’s van onze Casita Amarilla op aanvraag, email dulcinea.trabuco@hotmail.com. Saludos vanuit Andalucia, Spanje.
  Richelle

Geef een reactie