Dood aan de dolfijnen


Meneer heeft een missie. Dat is gezond. Het houdt hem van de straat en de drank. (Hoewel de betreffende missie niet geheel zonder de inspirerende werking van die laatste vorm kreeg).

Na een middag verhit discussiëren over de onterechte status van de dolfijn als sociaal, intelligent en met esoterische communicatievaardigheden behept opperwezen en de onzin van de helende werking van dolfijnenzwemmen voor autisten, mongooltjes, NLD-ers, MCDD-ers en PVV-ers besloot hij een daad te stellen. Hij gaat een dolfijn eten.  Of een stuk in ieder geval. Dat zal ze leren.

Dus: heeft u een dolfijn? Laat het even weten.

 1. 2
  Meneer Wateetons

  Tja. Het is wel een missie natuurlijk. Daar mag meneer best wat moeite voor doen. Of u, beste lezer, mag natuurlijk ook moeite voor mijn missie doen.

 2. 5
  Paul

  Uit de Guardian van 16 oktober 2008: “Japanese diners who enjoy tucking into dolphin meat are putting their health at risk, as well as courting international condemnation.
  A new study by two Japanese universities found that residents of Taiji, a whaling town on the Pacific coast, who frequently ate the meat of pilot whale – a member of the dolphin family – have mercury levels 10 times the national average.”

  Meneer kan na het nuttigen van zijn stukje Flipper zichzelf als thermometer verhuren.

 3. 12
  karin

  Mijn moeder leerde me dat je eerst af moet maken waar je mee bezig bent voordat je iets nieuws start. Dus hoe staat het met de schimmelkaas?

 4. 17
  peter

  In Harderwijk weten ze hoe dolfijn smaakt. Toen ik met mijn kroost het dolfinarium bezocht kregen we gelegenheid om vragen te stellen aan de trainers. Op de vraag ‘hoe smaakt een dolfijn’ kregen we tot onze verbazing serieus antwoord. Dolfijn smaakt naar vlees. Dolfijn is een zoogdier met veel spieren, ergo dolfijn smaakt naar biefstuk of hamlap.

Geef een reactie