En nu maar wachten


SNC01776SNC01777SNC01778SNC01779SNC01780SNC01781SNC01782SNC01783SNC01784SNC01785SNC01786SNC01787SNC01788SNC01789SNC01790

 1. 1
  K.L. te U.

  Meneer doet het er vast niet om, maar ik denk dat er best wel eens een lekker hapje in die flessen terecht kan komen als hij ze in het water legt! Ik duim mee!

 2. 2
  Smikkel

  precies hetzelfde vorige week geprobeerd in de Dinkel, waar het wemelt van de rivierkreeft naar het schijnt, maar niks hoor..
  En wat is de bedoelng van al die zwarte tape?

 3. 8
  remi

  Heer Wateetons moet gewoon een fles gebruiken met een grotere opening! Anders kunnen de kreeftjes niet door de hals naarbinnen.

  Afgaande van de foto’s gebruik je cola flessen en daarvan is de hals te smal, de kreeftjes met hun harde pantser komen gewoonweg niet in de fles. Ook is het handig om de fles aan de bovenkant op een paar plaatsen te perforeren zodat de aasgeur er beter uit kan, de onderkant licht te verzwaren.
  De twee fleshelften kan je heel makkelijk aan elkaar zetten met nietjes, simpel, snel en supersterk.

  De te smalle opening van de colafles kun je gewoon afzagen, maar maak hem niet te groot, ze (de kreeftjes) moeten wel een beetje moeite doen om binnen te komen maar mogen er nimmer meer uit. Als de opening op maat is kun je aan de bovenkant in de lengterichting twee knipjes maken die opveren als ze naar binnen willen maar tegenwerken als ze naar buiten willen.

  Suc6

  Remi

 4. 9
  Meneer Wateetons

  Remi, dank voor de tips. Ik heb zes flessen, met varierende halsopeningen, sommige klein en andere groot. Perforeren ga ik doen, nietjes is ook een goede tip. Ik zat te fukken met vuilniszakbinders. van het verzwaren (heb ik zand voor gebruikt) heb ik het idee dat het gevol is dat ze rechtop op de bodem blijven staan. Dus ik zoek nog eens dat over de volle lengte verzwaart.

 5. 11
  Remi

  Voor meneer Wateetons een tekeningetje van een kreeftjesval, flessenfuik.

  http://www.mijnalbum.nl/Foto-W378PL78.jpg

  stukje kurk of hout boven op, gewoon met een stukje nylonkoord vastzetten en de onderkant verzwaren met wat steen, lood, ijzer of zo. Natuurlijk niet het touwtje vergeten anders kun je er niet meer bij.

  Een beetje Googlen op rivierkreeftjes levert duizenden tips op en verwijzen naar heel veel locaties. Ook het gedrag van het kreeftje en de eetgewoonte leren is een grote stap voorwaarts in het vangen van.

  Wij wonen in Den Haag en ik ken inmiddels diverse slootjes en plantsoenen waar deze delicatesse zich ophoud.
  Maar bedenk dat ook elders in Nederland er veel, heel veel rivier kreeftjes zitten, ook in stilstaand water.
  Bedenk ook dat rivierkreeftjes af en toe het droge op gaan en dus een plekje nodig hebben om uit het water te kunnen gaan. Kapotte beschoeiing langs de kant van een sloot is vaak de plek waar ze aan land gaan, vooral bij grasland/weiland.

  Groet,

  Remi

Geef een reactie