6x Fail


12

Zes vallen. Zes missers. Geen rivierkreeftjes in meneer zelfgefabriceerde fuikjes. En dat met een camera van RTV-Noord Holland in zijn nek. Pijnlijk, pijnlijk, pijnlijk. Zo pijnlijk dat het niet eens uitgezonden wordt.

 1. 3
  remi

  Wat leuk,

  Laatst ben ik ook op rivierkreeftjes jacht geweest maar dan zonder fuik.

  Ik gebruikte de lusmethode waarbij je en nylon lus door een holle buis schuift en het uiteinde om de prooi laat glijden. Vervolgens het nylon aantrekken en de buit binnenhalen.

  Natuurlijk ging het een paar keer mis maar rivierkreeftjes zijn niet bang en blijven lange tijd op hun plaats.

  [img]http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-PSYSIGGD.jpg[/img]

  Ik had er in een halfuur tijd een stuk of zes. De rivierkreeftjes die ik ving zijn echter geen inheemse soort maar jaren geleden losgelaten of uitgezet. Het is de Procambarus Clarkii of te wel de Amerikaanse rivier kreeft.

  De smaak mocht er zijn maar ze hebben wat weinig vlees en het vlees ie moeilijk uit de panser te krijgen.

  Remi

 2. 5
  Bert

  Ik vraag me al jaren af waar die beesten nou eigenlijk zitten. Ik zou denken dat ze ook wel in de Vecht bij Utrecht zitten, of op de plassen, maar zeker weten doe ik ‘t niet. Schijnt wel een plaag te zijn. Wellicht een leuk idee om de rivierkreeft plekken ‘ns in kaart te brengen?

 3. 7
  remi

  Bert,

  Moet ik nu echt mijn plekje prijsgeven? Ik ben bang dat er straks hordes met ()stropers) langs het watertje staan te vissen!

  Het watertje ligt in Den Haag in een woonwijk

  Remi

Geef een reactie