Hoe werkt een stoomontsapper/stoomextractor?

Hoe werkt een stoomontsapper/stoomextractor?


Nou, zo:

Werkt dat? Ja. Dat werkt prima, voor verschillende soorten fruit. Wel viel mij op dat de appelsap een beetje waterig was, vermoedelijk omdat de stoom niet kan ontsnappen en uiteindelijk de sap verdund. De sap is wel gepasteuriseerd. Dat kan een voordeel zijn. Is het lekker? Mwoah. Zoals Sjoerd opmerkt: je krijgt gekookte appelsap. En gekookte appelsap smaakt naar appelmoes. Appelmoessap, daar moet je van houden.

  1. 1
    Sjoerd

    Kook het verder in, dan krijg je appelstroop! Of nog verder, dan krijg je appelsnoepjes! Kun je toch iets met je appelmoessap.

    Overigens heb je helemaal geen ontsapper nodig eigenlijk. Gewoon een soeppan met een stoommandje gaat prima. Beetje water onderin, appels bovenin. Het sap druppelt dan helemaal naar beneden maar voor de smaak maakt dat nauwelijks uit.

Geef een reactie