Meneer Wateetons legt het nog een keer uit


Vandaag was er, bij Tros Radio Online, een minuut of vijf aandacht voor de Wildplukwijzer in de vorm van een interview met meneer. Het was gezellig. En ze zeiden u tegen me.

Nu terug te luisteren als podcast/mp3/stream. Het interview start om 18:20.

 1. 1
  Remi_k

  Wat verschrikkelijk leuk.

  Eindelijk is Meneer Wateetons in het nieuws en is er aandacht voor de wildplukwijzer. Nee, nee ik ga de poel met kreeftjes niet ineens bekend maken, nog niet. Niet dat ik bang ben dat de poel in eens leeggevist word, en er zijn meerdere plekken waar deze beestjes zitten.

  Overigens hoorde ik dat de rivierkreeft een beetje een plaag begint te worden, zodra dat bevestigt wordt geef ik wat locaties prijs.

  Maar het is wel leuk om te horen dat Meneer een beetje Illegaal bezig is, een beetje stoken (alcohol) een beetje stropen en jagen een beetje wildplukken.
  Mooi initiatief en nu al op de radio.

  En als je ooit gepakt word… “Joost mag het weten” maar wij weten nergens van en plukken niets, we rapen alleen maar op, toevallig kwamen we de alikruiken en oesters tegen, tussen de mosselen. Maar dat heb je nu eenmaal als je aan de kust woont.

  De twee kersenbomen aan de Polakweg in Rijswijk, wilde kers, het slootje er achter met snoek, karper, paling, tientallen wilde eenden en zelfs een roodwangschildpad (c.a. 30 cm), helaas geen kikkers (bijna uitgestorven) maar die zitten weer bij het sportcomplex aan de Laan van Poot.

  Mijn complimenten, meneer Wateetons.

  Remi

 2. 6
  Yvon

  Helaas, ik heb niets met wildplukken maar zal familie in het groene Gooi eens wijzen op de plukwijzer. Wellicht hebben zij toevoegingen. Wel fascinerend vond ik de hospitalnotes (begin uitzending) en de opmerking dat eten fotograferen sowieso een vorm van vandalisme is, haha.

 3. 7
  remi

  Beste meneer Wateetons,

  Naar aanleiding van jouw rivierkreeftjes jacht ben ik een paar stapjes verder gegaan.

  Ik heb een boodschappenmandje omgebouwd tot fuik, bakje kattenvoer op visbasis er in en een paar dagen wachten. Het duurde even mar vanmiddag zat er een kreeft(je) zich naar binnen te wringen.
  Foto’s volgen nog.
  Eigenlijk best leuk om te doen en uit te vogelen. Het wemelt in Nederland van die Amerikaanse Rode Rivierkreeftjes, het is echt een plaag.
  Nu blijkt dus dat zelfs achter ons bedrijfspand in Rijswijk (ZH) er van deze rivierkreeftjes zitten. Voorlopig zien of ik ze kan verschalken, de doorgang wat groter maken zodat ze er makkelijker in kunnen en misschien het fuik groter maken.

  Zo als beloofd volgen er nog foto’s maar ik ben voorlopig tot dinsdag vrij.

  Met vriendelijke groet

  Remi

Geef een reactie