en zo leren we elke dag wat bij


Twee kefirbloempjes zijn niet voldoende voor een liter melk.

Plons, plons, plons, plons.

 1. 1
  yvonne

  Mijn buurvrouw vertelde mij dat temperatuur belangrijk is bij het maken van joghurt… heeft het pak naast één van de potjes bonen gestaan of is het pak op lichaamstemperatuur bewaard?

 2. 5
  yvonne

  Nee Sjoerd, gewoon in een pan op zacht vuur opwarmen. Controleren met je vinger of thermometer (koortsthermometer voldoet hiervoor prima) en dan in dikke lagen handdoek of isolatiemateriaal inpakken… eventueel na verloop van tijd nog een keertje opwarmen en weer dik inpakken (of in je bed zetten).

 3. 8
  Ronald

  Voor een paar tientjes scoor je een lactoferm yoghurtmaker. Die houdt de boel op een contante 44 graden. Het is overigens goedkoper te bestellen in de UK bij homesteadfarmsupplies.co.uk dan in NL bij bv. brouwmarkt.nl. Incl. verzendkosten nog 10 euro goedkoper (met Nederlandse tekst op de doos hoe vreemd).

Geef een reactie