Déja goûté


Wat was toch die aparte bijsmaak van die goedkope carpaccio die meneer rond kerst at? Zijn brein wilde het maar niet prijs geven. Het lag op het puntje van zijn tong. Het smaakte naar vroeger. Lang geleden. Niet bijzonder lekker, maar wel vertrouwd. En, alarmerend, nogal out of place. Maar hij wist het niet.

Weken gingen voorbij. Meneer ging naar zijn werk. Beminde zijn mevrouw. Schreef zijn stukjes. Het carpaccio conundrum verdween naar archiefkast van zijn geest. Tot gisteren, in de supermarkt. Daar stond het vertrouwde potje, dat menige van zijn puberlunches had gepimpt. Dat potje, waarvan de inhoud smaakte… naar carpaccio?

Eeew!

  1. 3
    Marc

    thx Ewout, ik had het linkje niet eens gezien. (mijn laptop scherm is niet zo goed met genuanceerde kleuren) Maar wat is dat in hemelsnaam? Pizza Quick? Nooit van gehoort… ik zal wel te oud zijn… 🙄

  2. 6
    catrien

    maar wacht eens even, zie ook sandwich spread en marmite op de foto. Die spread is trouwens heel geschikt voor een snelle tonijnsalade, totdat iemand ‘de smaak van vroeger’ raad natuurlijk en marmite, kun je bestellen op het vliegveld van Johannesburg, gewoon als ontbijt, op een geroosterde witte boterham. Lekkerrrr! zeker als je er 7 uur moet ‘transfer-en’.

Geef een reactie