‘Maar wat is het’- week, potje 6, l’uitkomst


“Het ruikt naar ontbijtkoek” oordeelde zuswateetonsjunior na luidruchtig snuiven boven potje nummer zes. En verhip, dat deed het. Meneer had de geur in de pepernoothoek geplaatst, of de taaitaai desnoods. Smaken en geuren, da’s niks voor hem. Het was onmiskenbaar ontbijtkoek. Een tomatensausje van vijf jaar oud dat naar ontbijtkoek ruikt. Dat had niemand geraden. Wel een beetje beter uw best doen, voortaan.

Maar waarom rook het naar ontbijtkoek? Niet omdat meneer er een sneetje doorheen had gemixt. Dat dat wist hij wel vrij zeker. Bovendien kwam hij geen kunstig geknede ontbijtkoekdrolletjes tegen (deed u dat vroeger ook?). Gember, kardemom, kruidnagel en kaneel dan? Na lang roeren ontdekte meneer inderdaad een gebroken kruidnagel. Eentje. En daar moest hij het mee doen.

“oh, en ik proef een notig sesam-dingetje!” jubelde zuswateetonsjunior, overmoedig geworden. Maar nee, dat bleken gewoon de hard geworden zaadjes van de tomaat.

  1. 1
    Marc

    maar… ff hoor, wie bewaard een tomaten saus 5(!) jaar? Ik bedoel… dat gaat bij mij de koelkast in en na 1 a 2 weken durf ik het niet meer te gebruiken. (Gefeliciteerd overigens, ik kon niets bedenken om mee te brengen voor de brunch dus… nahja… volgend jaar dan maar?)

Geef een reactie