Maar wat Pirk het?


In de posts van de afgelopen dagen (tussen het vinexjager nieuws door) herkende de geoefende wateetonslurker wellicht een uniek wateetonsmomentje: de tweetraps maarwatishet. Eerst het sjemmetje van onduidelijke signatuur, met daar op volgend een antwoord dat een evenzo groot vraagteken achterliet. Meneer is er best wel trots op.

Pirk? WTFBBQ is dat, hoorde meneer u mompelen.

Welnu, het authentieker ogende boertje (mét blauwe kiel) van wie meneer het onlangs kocht wist hem te vertellen dat het een zeldzaam op perzik lijkende vrucht betrof van een boom die op zijn erf op de Veluwe groeit. Interessant, maar gaat u verder. Thuis, na het douchen, googlen leverde slechts één in het plattelands opgestelde Wikipedie entry op (sommige mensen hebben te veel tijd). En wat bleek daaruit, voor zover uw aller Stadsmens dat kon ontcijferen? Pirk is gewoon plattelands voor perzik. Niks uniek op perzik lijkend vruchtje, dat alleen te vinden is op zeldzame erven van blauwgekielde boertjes op de Veluwe. Gewoon perzik. Uit blik! Op zware siroop!

Tss.

Maar, maarwatishet-technisch was hij dan wel weer aardig. En dat is ook wat waard. En hij past precies in meneers auto.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie