uit eten |

Meneer eet een pariëtaalkwab

Het was maandagmiddag. Of meneer zin had om wat ‘incourante’ stukjes beest te komen proeven tijdens de jaarlijks door Ijmert Teekens (Chateaubriand), Joop Braakhekke en Jon Sistermans georganiseerde slachtmaandlunch? Gewoon, omdat testikels en hersenen op weinig enthousiasme van koks en consument mogen rekenen, maar eigenlijk, net als het meeste andere orgaanvlees, wel heel lekker zijn. Welja, meneer was het xboxen toch even zat en had licht ontbeten.

Dus daar zat hij, in Le Garage. Te knabbelen aan testikels en incourante kwabjes en kliertjes. En heel vaak het woord ‘incourant’ te gebruiken, natuurlijk. Een hapje myeline, een likje grijze stof. En was dat een amygdala, of toch een krokant gebakken spekje?

Uiteindelijk proefde meneer testikels, bloed(worst), tong, zwezerik, lever, niertjes en mixed-ingewanden verwerkt tot andouilletes (worst). Hersenen kreeg hij zelfs op drie verschillende wijzen geserveerd. Meneer denkt hij al met al ongeveer 52 IQ punten naar binnen heeft gewerkt. Die niertjes hoeft hij niet meer. Die mag u houden. De testikels daarentegen hebben een basisplaats verworven in meneers food toptien, ergens tussen de parmigiano reggiano en de Bounty (puur). De tong beviel ook, zo goed eigenlijk dat meneer er eentje mee naar huis mocht nemen. Denkt hij.


0 reacties op “Meneer eet een pariëtaalkwab
  1. Lekker! Zachte, zoete tong. Yummie. Gewoon in plakjes serveren en je gasten niet vertellen wat het is, dan smult iedereen ervan. Testikels zijn ook lekker, ik bestelde die in mijn studententijd wel eens bij Mozaïk in Arnhem, daar stond het heel cryptisch op de kaart als “organen van de bok”. Enige wat mijn doorgaans veel avontuurlijker aangelegde tafelgenote niet durfde te bestellen en waarmee ik haar in 1 keer kon overtreffen. Echt verrassend lekker als je je over het idee heen kunt zetten. Zou ze ook eens zelf moeten maken… Lekker Chinees recept moet er vast wel zijn.
    Oja, als je een recept voor die tong zoekt: http://kokrobin.wordpress.com/2008/04/30/man-wife-slices/

  2. Met cerveles au mazagran heb ik mijn vrouw ooit voor mij gewonnen. Ik wist niet dat hersenen nog verkocht mogen worden (wegens de prionen). Lever, tong, niertjes, pens (hier in de Bijlmer als lappensoep verkocht) en zwezerik eten we hier toch wel vaker. Alleen de in Frankrijk euphemistisch “rognons blancs” genoemde bokkkenballen heb ik nog nooit geproefd, maar onze slager in de van Swindenstraat verkoopt ze wel. Toch maar eens proberen. En eens vragen of hij nog kalfshersens verkoopt.Een lekker hapje uit achterste schedelgroeve staat mij wel aan. En tong stinkt niet, pens wel, maar ach, fromage de Herve ook en die is toch ook zeer smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.


Tagines en de loden kaaklijn

Meneer reist nu een kleine twee weken door Marokko. Culinair worden er een aantal thema’s zichtbaar, zoals daar zijn ‘brood’, ‘geroosterd vlees’ , ‘streetfood’ en ‘tagine’. Stoofgerechten of een gebakken eitje bij het ontbijt, ze worden geserveerd in een tagine.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp