uit eten |

Meneer eet een pariëtaalkwab

Het was maandagmiddag. Of meneer zin had om wat ‘incourante’ stukjes beest te komen proeven tijdens de jaarlijks door Ijmert Teekens (Chateaubriand), Joop Braakhekke en Jon Sistermans georganiseerde slachtmaandlunch? Gewoon, omdat testikels en hersenen op weinig enthousiasme van koks en consument mogen rekenen, maar eigenlijk, net als het meeste andere orgaanvlees, wel heel lekker zijn. Welja, meneer was het xboxen toch even zat en had licht ontbeten.

Dus daar zat hij, in Le Garage. Te knabbelen aan testikels en incourante kwabjes en kliertjes. En heel vaak het woord ‘incourant’ te gebruiken, natuurlijk. Een hapje myeline, een likje grijze stof. En was dat een amygdala, of toch een krokant gebakken spekje?

Uiteindelijk proefde meneer testikels, bloed(worst), tong, zwezerik, lever, niertjes en mixed-ingewanden verwerkt tot andouilletes (worst). Hersenen kreeg hij zelfs op drie verschillende wijzen geserveerd. Meneer denkt hij al met al ongeveer 52 IQ punten naar binnen heeft gewerkt. Die niertjes hoeft hij niet meer. Die mag u houden. De testikels daarentegen hebben een basisplaats verworven in meneers food toptien, ergens tussen de parmigiano reggiano en de Bounty (puur). De tong beviel ook, zo goed eigenlijk dat meneer er eentje mee naar huis mocht nemen. Denkt hij.


0 reacties op “Meneer eet een pariëtaalkwab
 1. Beste meneer,
  Ik sluit mij geheel aan bij de wens van mevrouw Manja; kunt u ons alledaagse bestaan niet vaker opfleuren met een stukje proza uwerzijds?
  Tot slot; ik vraag mij of u de ganze weg die tong vervoerd heeft zoals op de foto en hoe u verder bekend staat in uw wijk? :mrgreen:
  Gr Iris

 2. @manja en @iris, als u nou eens 400x per dag op alle google advertenties klikt en 100.000 handboeken afneemt, dan kan ik misschien wel iets voor u betekenen 🙂
  (niet echt doen hoor, van die advertenties, want dan worden de heren Google boos)

 3. farquaad,
  Hier was tong ook regelmatig als broodbeleg, en ik heb er wel een hap van genomen!
  en weet je……..het is lekker! 😀
  Vooral met een goede snuf gemalen peperkorrels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Meneer eet uit: ontbijten in het Double Tree by Hilton. Over stockfoto, slechtste koffie en grootste aanbod.

Eens in de zoveel tijd stappen dochter en meneer Wateetons een nietsvermoedend hotel binnen om daar het ontbijt te testen. Zodra ze gespot worden is het natuurlijk alle hens aan dek, paniekerige obers en snelsnelsnel alle worstjes rechtleggen. Van de week bezochten uw ontbijtstrijders het Double Tree by Hilton in Amsterdam en stapten in verwarring weer naar buiten.


Tagines en de loden kaaklijn

Meneer reist nu een kleine twee weken door Marokko. Culinair worden er een aantal thema’s zichtbaar, zoals daar zijn ‘brood’, ‘geroosterd vlees’ , ‘streetfood’ en ‘tagine’. Stoofgerechten of een gebakken eitje bij het ontbijt, ze worden geserveerd in een tagine.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

18 apr
Workshop Fermenteren – op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 119

24 apr
Live online workshop “balkenbrij, zure zult en hoofdkaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

15 mei
Live online workshop “groente charcuterie maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp