experimenteerdrift |

Nepspresso – meneer test drie Nespressoneppers

Kijk, Nespresso is natuurlijk een baas. Lekkerste koffie die er bestaat. Klaar uit. Daar is hij heel eerlijk in. Dan maar de helft minder lezers.

Maar: teringduur. Voorlopig is dat geen probleem, mevrouw heeft zich bereid gesteld een jaar lang cupjes voor meneer te kopen. Iets met ‘houden van’ ofzo. De vrouwen, ik snap ze niet. Maar klagen doe ik evenmin. Toch is meneer zich langzaam aan het voorbereiden op zeven magere jaren. Bovendien staat er nog een koffiemolen ongebruikt op het aanrecht die bij hem onbestemde schuldgevoelens oproept.

Zelfvulcupjes dus. Want die bestaan.

Nexpod


De website belooft niet veel goeds. Zo slick en luxe als die van Nespresso oogt, zo armetierig is die van Nexpod. De koffie die in de filmpjes gezet wordt ziet er bovendien slap uit. Voor ongeveer twee tientjes krijg je 80 plastic cupjes. Je moet er zelf een klein filterpapiertje in stoppen. De cups zouden twee tot drie keer meegaan. Ze zijn voorgeperforeerd zodat je machine dat niet meer hoeft te doen. Meneer vulde een cupje met wat verse koffie van Lavazza, met een espressomaling. Het resultaat was niet om over naar huis te schrijven. Een gemiddeld bakkie pleur en  zeker geen goede espresso. Maar, eerlijk is eerlijk, misschien lag het aan de koffie. Meneer besloot daarom een van zijn cupjes te offeren aan zijn nexpodexperiment en leegde de inhoud van een Arpeggio in een nexpodje en probeerde het opnieuw. Gemiddelde pleur. Bovendien, de pod bleef herhaaldelijk steken en kwam er pas na enige geweld van meneer er wat gehavend uit. Het moet gezegd dat de website, inmiddels, waarschuwt voor de nieuwste Citiz Nespressoapparaten, deze zouden niet meer geschikt zijn voor de Nexpods. Meneer heeft inderdaad zo’n nieuwe Citiz. Dat verklaart echter waarschijnlijk alleen het blijven steken.

Exit Nexpod.

Coffeeduck

Coffeeduck is de andere speler op de nepspressomarkt. Ze bieden, eveneens voor ongeveer twee tientjes inclusief verzendkosten, vier cups. Deze gaan wel vaker mee dan de wegwerpcups van Nexpod. Ze ogen dan ook beduidend steviger. Meneer voerde dezelfde tests uit als met de Nexpod. Dit resulteerde in minder koffie en meer geweld. Uit de cups kwam consequent eerst een half glaasje water en daarna enkele druppels espresso. Bovendien waren de cups nog moeilijker te verwijderen dan de Nexpodcups. Er moest een vork of mes aan te pas komen om de cups los te wrikken. Niet iets waar je je machine drie  (vooruit: vier) keer per dag aan wilt onderwerpen. De website belooft dat dit na een paar keer minder wordt, door krimping van de capsule. Dat klopt. Een klein beetje. Meestal moest meneer toch geweld toepassen. Na mailcontact met de leverancier mocht meneer ze terugzenden, en kreeg hij (na zes weken) zijn geld terug, minus één maal verzendkosten. Volgens de leverancier had meneer een uitwerpmechanisme, waardoor de pods niet werkten. Dat betwijfelt meneer, zijn mattie Wildeavonturen heeft het allergoedkoopste Nespressoapparaat, met precies hetzelfde eenvoudige doorvalmechanisme.

Exit Coffeduck

Douwe Egberts


Douwe Egberts heeft sinds kort ook Nepspressocups. Voorlopig alleen te koop bij Douwe Egbertswinkels. Ze kosten per tien ongeveer 30 cent minder dan de echte cups. De dubbelverpakte doorzichtig plastic cups werken goed, maar de koffie en crema haalt het niet bij het echte werk.

Het is duidelijk. Voorlopig drinkt meneer gewoon échte Nespresso. Wat de toekomst brengen moge, (mij geleid des Nespressos hand) weet ik niet. Het schijnt dat het patent voor de cups per 2012 verloopt. Misschien dat mevrouw volgend jaar ook nog wel van mij houdt. Je weet het nooit, met die vrouwen.


0 reacties op “Nepspresso – meneer test drie Nespressoneppers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 jul
Besloten – Wateetons Werkplaats – workshop quiz zomer 2024 20:30 tot 21:30 uur

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp