Handig

Handig


‘t is leuk, die 25 liter vaten. Maar meneer heeft meestal geen behoefte om 33 flessen van zijn eigen wijn of cider weg te klokken. En voldoende vrienden om er aan weg te geven heeft hij evenmin. Sterker nog, hij komt wat dat betreft met 5 liter gistflessen al aardig in de problemen. Maar hij heeft de oplossing voor deze alcoholoverdaad gevonden: plastic melkcontainers! Een nummer-8-stop met waterslot (te koop bij brouwmarkt.nl) past er precies in.

Gratis te verkrijgen in de supermarkt bij aankoop van twee liter melk.

 1. 5
  paulusfranciscus

  @Yvonne: extraheert dat in een hoger tempo dan meneer drinkt? Dan is het een probleem.

  Hoe lang zou een week maker daar over doen? Dag of zeven?

  Misschien dat meneer dan wat extra heren moet uitnodigen om door te kunnen drinken.

 2. 6
  Yvonne

  Hier op het lab waar ik werk, gebruik ik als het even kan glas. Ik werk met zeer gevoelige apparaten en als ik mijn oplossingen (water, zuren en methanol) in plastic buisjes bewaar, wordt ik gek van de weekmaker-pieken op mijn scherm.
  Maar dat zijn wel heel gevoelige apparaten die ik gebruik. Desondanks zijn weekmakers niet zo heel goed voor je… Het is een dilemma. In Meneers plaats zou ik toch voor glas gaan. Alcoholoverdaad is te bestrijden met vrienden. Of mooie dames, maar wellicht dat Mevrouw Wateetons het daar niet zo mee eens is.

 3. 7
  Oude Blenke

  Yvonne, ik ken dat probleem op het lab, maar het gaat dan om hoge percentages alcohol toch?

  Ik kan me niet voorstellen dat die 10-15% die Meneer bereikt, voldoende is om weekmakers op te lossen. Aan de andere kant heb ik nog nooit plastic flessen wijn gezien, maar daar is vast een andere reden voor…

 4. 9
  Oane

  Een paar jaar geleden kwam dommelsch met pet flesjes bier op de markt. van een redelijk dik doch flexibel kunststof. alleen vonden de meeste mensen dit niet lekker drinken en is het naar mijn weten vrij snel uit de schappen verdwenen. dus met week makers zal het vast mee vallen.

 5. 10
  Calhovin

  Ik moest in eerste instantie hartelijk lachen, vond het typisch eeb gaffe die bij meneer past. Ik neig voor mijn brouwsels ook naar glas, dus altijd fijn een reden te horen waarom je ongefundeerde keuze de juiste is. Nu weet vrijwel iedereen die water uit jerrycans heeft gedronken, dat er na een dag of wat een beetje een smaak aan komt. Allemaal pro-glas dus…

  Maruh, al mijn brouwvaten van >10 liter zijn van…. Plastic. En ik heb ze eigenlijk nooit in dat formaat in glas gezien voor de amateurbrouwer

 6. 11
  arend

  in die BIB’s dan? (bag-in a-box?) Zouden die niet ook heel geschikt zijn. Die zijn speciaal voor wijn dus neem ik aan dat het daar met de weekmakers wel meevalt. Ik koop ze bij de HEMA met drie liter “Droë Rooywyn”.
  Ik proef geen weekmaker (maar weet ook echt niet hoe dat smaakt).
  Ze bestaan ook in 5 liter versies. Wel een verloopje voor het waterslot nodig denk ik. Als de wijn klaar is kan kraantje dicht en kan je direct tappen verwacht ik…

 7. 12
  Yvonne

  Die BIB’s zijn ervoor gemaakt, die zou ik ook wel vertrouwen. Maar die pakken van de melk… misschien worden die van ander materiaal gemaakt? Ik weet het echt niet. Maar ik zou gaan voor spullen die ervoor gemaakt zijn.

 8. 13
  Ellen

  Ik vraag me af hoe lang die flessen het houden. Ik heb zelf wel eens schoonmaakmiddel en wasmiddel gemaakt (allergie…) die ik in plastic melkflessen bewaarde, maar de plastic melkflessen gingen vrij snel kapot, alsof het plastic niet gemaakt is om langer dan een week dienst te doen. Het brokkelde gewoon af.

Geef een reactie