zelf maken |

Handig

‘t is leuk, die 25 liter vaten. Maar meneer heeft meestal geen behoefte om 33 flessen van zijn eigen wijn of cider weg te klokken. En voldoende vrienden om er aan weg te geven heeft hij evenmin. Sterker nog, hij komt wat dat betreft met 5 liter gistflessen al aardig in de problemen. Maar hij heeft de oplossing voor deze alcoholoverdaad gevonden: plastic melkcontainers! Een nummer-8-stop met waterslot (te koop bij brouwmarkt.nl) past er precies in.
Gratis te verkrijgen in de supermarkt bij aankoop van twee liter melk.


0 reacties op “Handig
 1. Hier op het lab waar ik werk, gebruik ik als het even kan glas. Ik werk met zeer gevoelige apparaten en als ik mijn oplossingen (water, zuren en methanol) in plastic buisjes bewaar, wordt ik gek van de weekmaker-pieken op mijn scherm.
  Maar dat zijn wel heel gevoelige apparaten die ik gebruik. Desondanks zijn weekmakers niet zo heel goed voor je… Het is een dilemma. In Meneers plaats zou ik toch voor glas gaan. Alcoholoverdaad is te bestrijden met vrienden. Of mooie dames, maar wellicht dat Mevrouw Wateetons het daar niet zo mee eens is.

 2. Yvonne, ik ken dat probleem op het lab, maar het gaat dan om hoge percentages alcohol toch?
  Ik kan me niet voorstellen dat die 10-15% die Meneer bereikt, voldoende is om weekmakers op te lossen. Aan de andere kant heb ik nog nooit plastic flessen wijn gezien, maar daar is vast een andere reden voor…

 3. Een paar jaar geleden kwam dommelsch met pet flesjes bier op de markt. van een redelijk dik doch flexibel kunststof. alleen vonden de meeste mensen dit niet lekker drinken en is het naar mijn weten vrij snel uit de schappen verdwenen. dus met week makers zal het vast mee vallen.

 4. Ik moest in eerste instantie hartelijk lachen, vond het typisch eeb gaffe die bij meneer past. Ik neig voor mijn brouwsels ook naar glas, dus altijd fijn een reden te horen waarom je ongefundeerde keuze de juiste is. Nu weet vrijwel iedereen die water uit jerrycans heeft gedronken, dat er na een dag of wat een beetje een smaak aan komt. Allemaal pro-glas dus…
  Maruh, al mijn brouwvaten van >10 liter zijn van…. Plastic. En ik heb ze eigenlijk nooit in dat formaat in glas gezien voor de amateurbrouwer

 5. in die BIB’s dan? (bag-in a-box?) Zouden die niet ook heel geschikt zijn. Die zijn speciaal voor wijn dus neem ik aan dat het daar met de weekmakers wel meevalt. Ik koop ze bij de HEMA met drie liter “Droë Rooywyn”.
  Ik proef geen weekmaker (maar weet ook echt niet hoe dat smaakt).
  Ze bestaan ook in 5 liter versies. Wel een verloopje voor het waterslot nodig denk ik. Als de wijn klaar is kan kraantje dicht en kan je direct tappen verwacht ik…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

28 nov
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen

07 dec
Live online workshop “groente charcuterie maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 dec
Workshop droge worst maken – op locatie 18:30 tot 23:00 uur | € 99.00

10 dec
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

14 dec
GRATIS live online workshop “vegan frikandellen maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

21 dec
Live online workshop “paté en croûte maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend