160 x knoflook

160 x knoflookLeuk, die foodtop 100  lijst in de Elle Eten. Al was het maar omdat meneer er zelf een paar nummertjes aan heeft bijgedragen. Het inspireert, ook de andere 95%.  Toch dat Cendol (30) eens proberen, of iets koken met cola (74). Op nummer 62 staat knoflook (‘dank voor stank’, nice).  Hm. Knoflook. ‘t Is niet zo dat meneer dat nooit gebruikt, verre van zelfs, maar er erg diep over nadenken doet hij ook niet. Zo kent hij maar één soort, waarvan hij eigenlijk de naam niet eens weet. Hij koopt het meestal in de Lidl, of bij de Turk. Drie bolletjes in een keer. Zo’n knoflookkenner dus ongeveer. Een grote culilacune, zo bleek na een ongepland bezoek aan een kraam van de firma Eemlook. In Leusden verbouwen zij honderdzestig soorten knoflook, en één oerlelijke site,

Meneer kocht vier hoofdvariëteiten. Mooie bolletjes knoflook, met fijne roze streepjes. Hij pofte alle vier de bolletjes in de oven, sneed ze door en at ze samen met mevrouw Wateetons op een heerlijk brood van Menno uit De Krat.

Super! De verschillende soorten onderscheidden zich duidelijk. En dan niet alleen omdat de één vier en de ander acht tenen per bol omvatte. Romig, dan weer peperig, en eentje met een tikkeltje scherpte. Favoriet was vettig creamy Rocambole.

Zelf één of meerdere van de honderdzestig knoflook soorten bestellen kan via de voorgelinkte site. Of luister naar een liedje van de Amazing Stroopwafels.

  1. 2
    Calhovin

    Ja, als je je horizon voorbij die gedroogde massa Chinese meuk gaat, dan gaat er ineens een wereld open! Nu is voor de gemiddelde Hollander (waar ik meneer (op eetgebied) toch zeker niet onder schaar) het verschil tussen appels al niet duidelijk, en dat er honderden rassen zijn leidt soms zelfs tot beledigde blikken. Er liggen immers maar vier soorten bij de Appie?! Gaan verkondigen dat je verlekkerd hebt rondgebrowsed op een site van een smallholder in Wisconson die met de inzet van de hele familie 400 (!) verschillende soorten knof proberen te verbouwen en te slijten aan burger-keten-geindoctrineerde Amerikanen 🙂 Dat je graag allerlei verschillen in de smaak van knoflook wilt gaan ontdekken gaat voorbij aan het voorstellingsvermogen van velen 🙂

    #bestellendus

Geef een reactie