experimenteerdrift |

160 x knoflook


Leuk, die foodtop 100  lijst in de Elle Eten. Al was het maar omdat meneer er zelf een paar nummertjes aan heeft bijgedragen. Het inspireert, ook de andere 95%.  Toch dat Cendol (30) eens proberen, of iets koken met cola (74). Op nummer 62 staat knoflook (‘dank voor stank’, nice).  Hm. Knoflook. ‘t Is niet zo dat meneer dat nooit gebruikt, verre van zelfs, maar er erg diep over nadenken doet hij ook niet. Zo kent hij maar één soort, waarvan hij eigenlijk de naam niet eens weet. Hij koopt het meestal in de Lidl, of bij de Turk. Drie bolletjes in een keer. Zo’n knoflookkenner dus ongeveer. Een grote culilacune, zo bleek na een ongepland bezoek aan een kraam van de firma Eemlook. In Leusden verbouwen zij honderdzestig soorten knoflook, en één oerlelijke site,

Meneer kocht vier hoofdvariëteiten. Mooie bolletjes knoflook, met fijne roze streepjes. Hij pofte alle vier de bolletjes in de oven, sneed ze door en at ze samen met mevrouw Wateetons op een heerlijk brood van Menno uit De Krat.

Super! De verschillende soorten onderscheidden zich duidelijk. En dan niet alleen omdat de één vier en de ander acht tenen per bol omvatte. Romig, dan weer peperig, en eentje met een tikkeltje scherpte. Favoriet was vettig creamy Rocambole.

Zelf één of meerdere van de honderdzestig knoflook soorten bestellen kan via de voorgelinkte site. Of luister naar een liedje van de Amazing Stroopwafels.


0 reacties op “160 x knoflook
  1. Ja, als je je horizon voorbij die gedroogde massa Chinese meuk gaat, dan gaat er ineens een wereld open! Nu is voor de gemiddelde Hollander (waar ik meneer (op eetgebied) toch zeker niet onder schaar) het verschil tussen appels al niet duidelijk, en dat er honderden rassen zijn leidt soms zelfs tot beledigde blikken. Er liggen immers maar vier soorten bij de Appie?! Gaan verkondigen dat je verlekkerd hebt rondgebrowsed op een site van een smallholder in Wisconson die met de inzet van de hele familie 400 (!) verschillende soorten knof proberen te verbouwen en te slijten aan burger-keten-geindoctrineerde Amerikanen 🙂 Dat je graag allerlei verschillen in de smaak van knoflook wilt gaan ontdekken gaat voorbij aan het voorstellingsvermogen van velen 🙂
    #bestellendus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

02 dec
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp