Guerrilla marketing: win ‘Over Worst’


Meer foto’s! Stuur meer foto’s!

Deze post blijft nog een paar dagen een ‘sticky’.  Nieuwe foto’s verschijnen onderaan in deze posts. Nieuwe posts verschijnen daar weer onder.

Meneer en Sjoerd’s ‘Over Worst‘ staat op de zesde plaats van best verkochte nieuwe  kookboeken bij bol.com. Dat is niet slecht, maar het kan beter. Al was het maar omdat Rudolph’s Cupcakes op de vijfde plaats staat (cupcakes!). Of Puur Plantaardig op de derde (plantfuckingaardig!) (En puur is ook niet best, trouwens). Meneer wil liever op de zesde plaats van alle kookboeken of, waarom niet, van alle boeken staan. En als dat niet mogelijk is dan wil hij het in ieder geval zo laten lijken. Noem het een egodingetje. Dat is het moment dat u in beeld komt. Want u heeft een boekwinkel in de buurt waar ‘Over Worst’ te koop is. Maar waar ‘Over Worst’ misschien niet de prominente plaats krijgt die het verdient.  Dat moet anders. Dat kan anders. Zoals @arjanvandermeij deed bijvoorbeeld:

Of verzin zelf iets. Wees creatief. Geef ‘Over Worst’ de plaats die het verdient in de boekwinkel. Meneer heeft er een gesigneerd exemplaar voor over. Wel vijf. Dus, stuur hem een foto, of plaats deze als reactie bij dit artikel, van een productplacement van ‘Over Worst’ in uw boekwinkel. Creatief, overdadig of anderszins. De vijf meest originele zal hij belonen met een gesigneerde ‘Over Worst’.

De inzendingen:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. 1
  bernadine

  nou ja tja zeg over marketing: kijkt meneer wel eens naar ons nieuwe nationale verontwaardigde ochtendprogramma, ik moet nu eigenlijk opzoeken hoe het ook alweer heet, maar doe dat even niet, want als meneer het ziet op ndl 1 tussen 7 en 9 dan weet hij het wel;
  vorige week zat daar ‘s ochtends een kooktiep, vlgns mij van het AD of de Metro oid (heb een keer of twee zijn fotootje gezien boven een stukje waarin wordt uitgelegd dat eten erg lekker is en waarop het recept van een raar prakkie volgt, à la meneer Beuker) die mocht vertellen van het Sauzenboek èn het Worstboek.
  En, vrij geciteerd: ‘een van de auteurs luistert naar de bijzondere naam: Meneer wat weet ons’. Ja das best bijzonder. En opent perspectieven voor een filosofisch blog.

 2. 6
  Tanja

  Man, ik struikel in elke boekhandel ‘Over Worst’. Not bad at all! Maar goed: aangezien ik niets anders doe dan onze kookboeken heimelijk verplaatsen en recht leggen, wil ik voor ‘Over Worst’ best een uitzondering maken. Even ter verduidelijking: ik zie zo’n 10 boekhandels van binnen per week :-). Overigens begrijp ik de frustratie over Rudolph’s Cupcakes: mijn hemel, het moet niet gekker worden.

 3. 9
  Calhovin

  KAN. HET. NIET. LATEN…. Gorilla marketing?! Wat stopt meneer in godsnaam in zijn worst?

  #foutepseudowoordgrappenreactiemetpseudotwitterhashtag

 4. 10
  Job

  Allereerst: fijne blog – bedankt daarvoor.
  Maar wie was er in vredesnaam afschuwelijk rijk genoeg om “Modernist Cuisine” zo maar even aan te schaffen? Groengele jaloezie is zijn of haar deel…

  Overigens zal een exemplaar van het Groot Nederlands Worstcompendium ( ook bekend als “Over Worst” ) door mij op zeer korte termijn geruild gaan worden voor enkele door noeste arbeid verkregen monetaire middelen. Het mag dan naast de werkjes van Harold McGee staan – minder sjiek natuurlijk dan het zo achteloos geportretteerde vijftal, maar toch óók niet helemaal zonder “pedigree”, if you catch my drift.

  Groet,

  Job

 5. 11
  Sal

  Wat is dit nu? Meneer Wateetons… FOEI!

  Dit boek riekt naar plagiaat, want wie schertst mijn verbazing toen ik foto’s van mijn ouders zat na te kijken uit de gelukkige jaren ’50 en ik kom een foto tegen uit 1958 van mijn moeder met, jawel, het boek “Over worst”.
  Om de kans te verkleinen dat u mij niet zou geloven stuur ik de bewuste foto mee. (hoop ik)
  Ik zal de echte schrijvers van het bewuste boek op de hoogte brengen en kunt u een rechtzaak tegemoet zien

  Tot in de rechtzaal,

  Groet, Sal.

  [IMG]http://i180.photobucket.com/albums/x100/goochemesally/Overworst.jpg[/IMG]

Geef een reactie