Pakjes en zakjes extravaganza

Pakjes en zakjes extravaganza


Opruimwoede in huize Wateetons. Laadjes leeg (iemand nog behoefte aan anderhalve kilo lege batterijen? Meeste AA, maar ook enkele unieke AAA-exemplaren), voorraadkast leeg (geen mens heeft zoveel muesli nodig, zeker iemand die geen muesli eet) en dozen-met-dingen leeg. Zo ging meneer ook door zijn zakjes-pakjes-bakje heen. Zie hier de opbrengst, in 5 patente megapixels. Wat is het ergste dat u tegen komt? (Niet aan Karin doorvertellen graag).

 

 1. 1
  PaulO

  Wat ik in de puinhoop herken zijn de vele zakjes gist. Hier heb ik ook zo’n gigaverzameling (gisten) die ik (te) weinig gebruik. Voor de rest hoef je niet te schamen, denk dat welhaast iedereen zo’n foto kan maken in zijn eigen huis en zich toch nog ‘Foodie’ kan noemen …

  [Zou me niet verbazen als we een inval doen bij onze Karin-zonder-pakjes, we ook een mooie verzameling kunnen vastleggen …]

 2. 3
  Job

  Intrigerende verzameling – ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar dat rode bakje (?) linksboven? En wat de chorizo-achtige spulletjes zijn vind ik ook wel interessant eigenlijk. In ieder geval niks om je voor te schamen, als je van koken houdt dan ben je voorbereid 🙂
  Uit mijn eigen voorraad zou ik inderdaad die rondslingerende zakjes met 7 gram gist weleens kunnen dumpen, want ik heb altijd wel een aangebroken pak Fermipan in de vriezer staan.

  Wat Karin betreft: Leuke blog en zo, maar ik betwijfel of zij zelf haar kerriemengsels vijzelt (ik in ieder geval maar zéér zelden) en/of nooit een bouillonblokje gebruikt. Bovendien wordt de wereld niet slechter van Conimex ketjap, vind ik zelf…

  • 7
   Job

   Je kunt er naturlijk ook mee koken 🙂 Zeker als het redelijk lucht- en lichtdicht is opgeslagen geweest, valt het vaak nog best mee, is mijn ervaring. OK, dan heb je wat meer nodig – so what. Geeft je ook wel weer de mogelijkheid om te experimenteren, en dat is altijd leuk. Toch?

 3. 8
  Marja

  Ben vooral ontroerd door het wasknijper systeem. Werkt als een tierelier. Wat ik aan dit systeem overigens niet begrijp is dat er altijd wasknijpers verdwijnen terwijl ik, nadat ik een zakje geleegd heb, de op dat moment werkloze knijper altijd keurig in een wasknijperblik doe…

 4. 10
  Marloes

  Sommige producten weet ik niet te plaatsen maar het is zoals gezegd, iedereen heeft wel zo’n verzameling. Bij mij slingeren ook een paar zakjes Asli boemboe door de kast. ooit gekocht maar eigenlijk maak ik het toch altijd zelf.
  Alleen de California bouillonblokjes vind ik wel erg zout en weinig met bouillon te maken hebben. Maar ach, echt schamen hoef je je niet.
  (Gelukkig zie ik geen pakje aardappelpuree…)

 5. 11
  Hannie

  Het komt allemaal wel redelijk bekend voor. Hier geen vleesbouillonblokjes, maar er zijn voldoende groente-, paddenstoelen- en knoflookbouillonblokjes te vinden. Alleen vanillesuiker heb ik (denk ik) echt niet meer in huis. Wel vind ik af en toe gemummificeerde vanillestokjes. Wat natuurlijk zonde is.
  Wasknijpers zijn wel handig, maar ik ben tegenwoordig helemaal aan de zakafsluiters van de Hema. Die blijven echt vastzitten. Dan heb je niet zo’n doos met open zakjes en losse wasknijpers.

 6. 12
  Yvonne

  Er liggen bijzonder veel bekende zaken tussen (inclusief de wasknijpers die hier ook regelmatig kwijtraken na gebruik) maar ik blijf me afvragen wat er in dat gele Jola flesje zit, helemaal bovenaan, reachts van het midden. Kleurstof? Of smaakstof?

 7. 13
  PaulO

  Ja, inval bij Karin ! Lijkt me leuk ende leerzaam.
  Maar inderdaad, waar blijven die wasknijpers? Zitten die allemaal ergens op een vakantie-eiland met de idem verdwenen linkersokken?

 8. 14
  Martine

  Foelie zou in een worstmengsel kunnen, met boemboes nog snel een rijsttafel maken? Nee, zo’n verzameling heb ik niet. Alles in de kastjes wordt gebruikt. Zou er geeneens ruimte voor hebben.Gewoon zout ipv bouillon gebruiken vanaf nu?

Geef een reactie