boodschappen |

Mandoline en de vliesdunne flintertjes

Wat een fijn apparaat. Meneer ontdekte het tijdens het laatste improvisatiediner bij Caulils. Vliesdunne plakjes sneed het van álles. Fraaie flintertjes die het zowel geweldig deden op het bord, als in de mond. Een mandoline moest meneer hebben. Dus toen een week later Kookpunt hem verzocht eens kostenloos in hun webwarenhuis te winkelen wist Wateetons wat hij wilde.

Kookpunt. Toen meneer Rotterdammer was (lang geleden, aan niemand doorvertellen) kende hij deze winkel al als het culinaire walhalla. Een half jaar geleden kwam hij er weer eens, om een workshop te geven. Zijn eigen accent was verdwenen maar Kookpunt bleek het walhalla, onverminderd. Als vanouds liep hij kwijlend langs de Rotterdamse Rekken, om uiteindelijk thuis te komen met een houten lepel en kilo poedersuiker.

Dat zit zo, meneer kan niet tegen grote winkels. Het enorme aanbod, het is.. overweldigend. Verlammend. Function overload. Iedere keer weer. Uiteindelijk loopt hij dan verdwaasd met een pak meel of één servetring het pand uit en besluit zijn pizzaoven, keukenmachine of anderszins maar gewoon thuis online te bestellen. Gelukkig kan dat ook: kookpunt.nl.  Een tamelijk geweldige website zelfs. Enorm uitgebreid, met zo’n beetje het volledig assortiment uit de fysieke winkel. Van sapcentrifuges, foodprocessors en grillpannen via Japanse messsen tot Kitchenaid accessoires, siliconen bakvormen en topkookboeken. Met uitgebreide informatie over het product en reviews van klanten. Dat scheelt je toch weer mooi een medewerker aanschieten. Of een andere klant, in de hoop dat die jouw grillpan of pak poedersuiker toevallig al heeft gebruikt. Die reviews moeten nog een beetje gaan lopen, overigens. Twee dagen later was hij binnen, verzendkostenvrij (want boven de 20 euro) en met een gratis recept van het een of ander in de doos.  Meneer’s mandoline, met authentiekerige Japanse tekentjes, een vlijmscherp mes en drie opzetstukjes om in toenemende dikte te raspen. Had ik al gemeld dat het mes vlijmscherp was? De komkommer, wortel en knolraap flinterdunde als een malle. Fijn opgemaakte borden leverde het op, evenals intense smaakervaringen. (Maar, alas, zelfs flinterdun blijkt knolraap niet te vreten). Mooi apparaat, en wat betreft meneer preciezer dan een dunschiller en sneller inzetbaar en dunner snijdend dan een keukenmachine. En met enige trots kan hij vertellen dat hij na twee weken gebruik nog al zijn vingertoppen heeft. Eat that, Rick Stein.


0 reacties op “Mandoline en de vliesdunne flintertjes
  1. Wij hebben ook zo´n manodline, Hobel, schaaf en wel al 25 a 30 jaar. Ooit gekocht voor 10 gulden…
    EEn Duits ding met een 1, 2, 3 mm plaat (verwisselbaar) een julliene en een patat hulpstuk. En dat voor 10 gulden.
    Wel heb ik het mes een keer moeten slijpen (RVS).
    Flinterdun
    Remi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Chips van de Week – Boundless chipotle & Lime

Deze week in ‘Chips van de Week’: Meneer Wateetons proeft Boundless chipotle & lime chips. Geactiveerde chips die goed voor je guthealth zijn? Wut? En zijn ze ook lekker?


Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

20 dec
Live online workshop “mozzarella maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

31 jan
Live online workshop “likeuren maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

05 feb
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

14 feb
Culicollab: Christian Weij & Meneer Wateetons – zuurdesembrood 20:00 tot 22:00 uur

16 mrt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 199
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp