boodschappen |

Mandoline en de vliesdunne flintertjes

Wat een fijn apparaat. Meneer ontdekte het tijdens het laatste improvisatiediner bij Caulils. Vliesdunne plakjes sneed het van álles. Fraaie flintertjes die het zowel geweldig deden op het bord, als in de mond. Een mandoline moest meneer hebben. Dus toen een week later Kookpunt hem verzocht eens kostenloos in hun webwarenhuis te winkelen wist Wateetons wat hij wilde.

Kookpunt. Toen meneer Rotterdammer was (lang geleden, aan niemand doorvertellen) kende hij deze winkel al als het culinaire walhalla. Een half jaar geleden kwam hij er weer eens, om een workshop te geven. Zijn eigen accent was verdwenen maar Kookpunt bleek het walhalla, onverminderd. Als vanouds liep hij kwijlend langs de Rotterdamse Rekken, om uiteindelijk thuis te komen met een houten lepel en kilo poedersuiker.

Dat zit zo, meneer kan niet tegen grote winkels. Het enorme aanbod, het is.. overweldigend. Verlammend. Function overload. Iedere keer weer. Uiteindelijk loopt hij dan verdwaasd met een pak meel of één servetring het pand uit en besluit zijn pizzaoven, keukenmachine of anderszins maar gewoon thuis online te bestellen. Gelukkig kan dat ook: kookpunt.nl.  Een tamelijk geweldige website zelfs. Enorm uitgebreid, met zo’n beetje het volledig assortiment uit de fysieke winkel. Van sapcentrifuges, foodprocessors en grillpannen via Japanse messsen tot Kitchenaid accessoires, siliconen bakvormen en topkookboeken. Met uitgebreide informatie over het product en reviews van klanten. Dat scheelt je toch weer mooi een medewerker aanschieten. Of een andere klant, in de hoop dat die jouw grillpan of pak poedersuiker toevallig al heeft gebruikt. Die reviews moeten nog een beetje gaan lopen, overigens. Twee dagen later was hij binnen, verzendkostenvrij (want boven de 20 euro) en met een gratis recept van het een of ander in de doos.  Meneer’s mandoline, met authentiekerige Japanse tekentjes, een vlijmscherp mes en drie opzetstukjes om in toenemende dikte te raspen. Had ik al gemeld dat het mes vlijmscherp was? De komkommer, wortel en knolraap flinterdunde als een malle. Fijn opgemaakte borden leverde het op, evenals intense smaakervaringen. (Maar, alas, zelfs flinterdun blijkt knolraap niet te vreten). Mooi apparaat, en wat betreft meneer preciezer dan een dunschiller en sneller inzetbaar en dunner snijdend dan een keukenmachine. En met enige trots kan hij vertellen dat hij na twee weken gebruik nog al zijn vingertoppen heeft. Eat that, Rick Stein.


0 reacties op “Mandoline en de vliesdunne flintertjes
  1. Wij hebben ook zo´n manodline, Hobel, schaaf en wel al 25 a 30 jaar. Ooit gekocht voor 10 gulden…
    EEn Duits ding met een 1, 2, 3 mm plaat (verwisselbaar) een julliene en een patat hulpstuk. En dat voor 10 gulden.
    Wel heb ik het mes een keer moeten slijpen (RVS).
    Flinterdun
    Remi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Hongaarse droge worst

De bekendste Hongaarse droge worsten

Worstmaker Meneer Wateetons beschrijft én proeft de beroemdste Hongaarse droge worst soorten. Van Gyulai, tot Csabai tot Téliszalámi kolbász.


Meneer wateetons proeft: WildWestland vegan kaas review

Meneer Wateetons, fan van de Vegetarische Slager, proeft in deze review de eerste vegan kaasjes van WildWestland, van dezelfde makers.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend