ah shit, kookbeslommeringen, zelf maken |

Voortschrijdende pizzaproblemen

Meneer is op zoek naar de perfecte prefabpizza. Of semi-prefab eigenlijk, met een instant deegje dat hij zo uit koelkast, vriezer of holle kies kan trekken du moment hij zin heeft in pizza. Die heeft hij nog gevonden, zo bekende hij eerder. U gaf hem tips. Veel tips, fijne tips, waar hij nog niets mee gedaan heeft. Of eigenlijk wel, met sommige van uw tips had hij vóór de tip al wat gedaan. Noem het een vooruitziende blikpizza.

5. Ingevroren reeds gerezen deegbolletjes

Meneer maakte bolletjes deeg, liet ze rijzen (in tegenstelling tot 3) en vroor het gerezen deeg in. Dat creëerde zo zijn eigen problemen. Namelijk dat gerezen deeg tamelijk kwetsbaar is. En dat het dus de reis van het aanrecht naar het vriesvak niet in volledig gezwollen toestand overleeft. En waar verpak je de bolletjes precies in? En doe je dat voor of nadat je ze hebt laten rijzen? Meneer was voor een vetvrijpapier/plasticfolie gegaan. Bij het ontdooien bleek het deeg op gruwelijke wijze aan deze twee materialen verkleefd te zijn zijn. Er was passief-agressief toespreken (‘denk je soms dat het voor mij leuk is?’) en later actief-agressief geweld nodig om  het deeg los te krijgen. Dat kwam de bodem niet te goede. Uiteindelijk was het resultaat een matig gerezen pizzabodem. Mevrouw vond hem prima (haar eisen zijn niet zo hoog, zie ook haar partnerkeuze) maar meneer was niet tevreden. Te zompig. Dochter Wateetons vond echter eindelijk ook de saus van meneer (fijngehakte bliktomaten met wat olijfolie, knoflook en peper/zout) lekker. Toch nog wat.

6. koelkastdeeg

Een less-than-perfect variant van het deeg dat meerdere gewaardeerde meedenkers voorstelden bij de vorige pizzapost. Een less-than-perfect resultaat ook. Meneer liet de bolletjes eerst op kamertemperatuur rijzen in een bakje, dekte dit af met folie en zette het een week ik de koelkast. Waarom een week? Daarom. Daar zakte het een beetje in, maar zeker niet overdadig. Na die week was de smaak  prima, en het plakte minder aan het bakje dan 5. aan het papier. Olie, waarschijnlijk. De bodem was smakelijk, maar ook nu te weinig luchtig naar meneer’s smaak.

Moedig voorwaarts, naar 7 tot en met 15, met uw gewaardeerde tips.

 


0 reacties op “Voortschrijdende pizzaproblemen
  1. Heeft meneer wel eens geprobeerd een pizzadeeg te maken met bakpoeder, of is dat vloeken in de kerk? Ik neem altijd gewoon de tijd, maak een deeg van 500 gram bloem met ca. 3 gram gedroogde gist en dan ongeveer 2 uur rijzen, met elke 20 minuten doorkneden. Daarvan kun je een aantal kleine pizza’s maken of gewoon één grote lap (in de oven). Er is toch ook tijd nodig om de oven op te warmen en doorkijken van de Elle eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

10 sep
Driedaagse cursus fermenteren (dinsdagen) Meerdere dagen

18 sep
Live online workshop “natto maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 okt
Live online workshop “rook- en knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

29 okt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp