Maar, hoe kwam het


Ja, daar sta je dan. In de parkeergarage van de Albert Heijn. Met een mes, stekend uit de voorkant van je auto. Maar hoe kwam dat?

Update
Ja, hoe kwam dat eigenlijk, meneer? Hoopte u nét dat beetje meer overtuigingskracht uit te stralen naar de voorliggende oma op de linkerbaan? Is het een ‘there, I fixed it‘-poging tot Bond’s Aston Martin? En wat doet u eigenlijk bij de Albert Heijn, was u geen Lidl aficionado? Vragen, onduidelijkheden en zulks.

De waarheid is altijd eenvoudiger. Stupider in het geval van meneer. Hij was die ochtend door dochter Wateetons (8) gewezen op zijn kapotte voorlicht. Ze wordt nog eens een hele grote. Net op een dag dat hij met de auto naar Slagerij De Wit, werk en laatavondlijke workshop moest. En één van meneer’s goede voornemen voor deze week was om geen boete te krijgen. Met nog maar drie werkdagen te gaan was hij op de goede weg. Hij opende zijn motorkap en aanschouwde de wirwar van metaal en rubber met onduidelijke functie eens rustig. Laat hem maar worstmaken. Maar toch, de lamp was snel gevonden. Die bleek met fucking tiewraps vast te zitten. Dat was dus de laatste keer dat meneer ooit zijn motorkap open doet. Maar er moest licht branden. En een paar tiewraps heeft meneer zelf ook nog wel. En een zweepje en een rubber bal. Maar dat is een ander verhaal. Een tangetje om de tiewrap los te krijgen had hij dan weer niet. Zijn garage staat vooral vol met worstworkshopmaterialen. Waaronder messen. Ha! Met behulp van een keukenmes was de tiewrap snel door. Meneer legde hem terzijde terwijl hij  probeerde de lamp los te krijgen. Na wat gewrik en gezoek had hij de kapotte lamp in de ene, maar geen nieuwe in de andere hand. Hij bleek lamploos. Klep dicht en rijden dus maar. Zonder licht en en met een loshangende koplamp. In de hoop dat er om acht uur ‘s ochtends tussen Slagerij De Wit en watwerktons een autolamp te scoren viel. Dat bleek zo. Benzinestations, bless their hearts. In de parkeergarage van de Albert Heijn WAAR HIJ ALLEEN MAAR STOND OMDAT ZIJN WERK DAAR IN DE BUURT IS waagde hij een tweede poging tot het verwisselen van zijn lamp. En daar stond hij tot zijn verbazing oog in oog met de Suzuki Alto Death Machine waarmee hij, zonder licht en met losbungelde lamp, als een ware Mad Max de A10 had geterroriseerd.

Zo dus.
En hij heeft ook geen winterbanden.

 

 

 

 1. 3
  Job

  Ja: hoe zit dat ???

  Het “mes” ziet er uit als een voor een paar centen gestanst bandstalen exemplaar uit een TellSell set, dus dat heeft waarschijnlijk meer te zoeken onder de motorkap van een Suzuki dan in een keuken. No problems there.

  Maar ik vraag me inderdaad wel af hoe Meneer, met al z’n Vinex-jagende en zelfworstende “Skillzz” in vredesnaam in de parkeergarage van Albert Hein kwam te staan?

  In de parkeergarage van Appie gaat Meneer geen Nodeloze Nijlganzen of Bibberende Bisamratten aantreffen, vermoed ik. Terwijl die het toch prima zouden kunnen doen in de kerstdis…
  Want met “Foie maigre, sautée avec le residu de l’oie entier” en “Lapin de l’eau, braisée aux fines herbes” kan Meneer niet mis gaan met de Kerst lijkt me.
  Just sayin’…

Geef een reactie