Nieuwe speeltjes

Nieuwe speeltjes


Vooruit, het was te makkelijk. Ik geef het toe. Het typenummer niet afdekken, een stukje domheid waar een Belg twee puntjes aan kan zuigen. En zelfs dan, ook zonder te googlen wist u het goede antwoord: iets met geleiden en vochtigheid, inderdaad. Je steekt de twee, vlijmscherpe, puntjes ergens in en het apparaat vertelt je wat de vochtigheid van het materiaal is. Waanzinnig handig, al weet ik nog niet zo goed waarvoor. Het was een Dealextreme impulsaankoopje (NIET KLIKKEN). Maar nu weet meneer wel mooi dat zijn huid 30% vocht bevat (goed smeren), een gepekeld kipfiletje 38%, een blok oude kaas 36%, de worsten die al drie jaar vanuit decoratief oogpunt aan zijn gasfornuis hangen 4%, wat nauwelijks  meer is dan hickory houten rookchips (1%) en meneers kaaklijn (- 2%).
Verdomd interessant. En wat nu?

Niet minder nuttig, maar wel veel geiler,  is zijn nieuwe Laserguided Smith & Wesson 9 mm infrarood thermometergun met getrokken loop.  Meet zonder snoertje en van een afstand temperaturen tot wel 900 graden. Perfect voor pizzaovens in wording, barbecuecalibratie en een wandeling door de Kalverstraat. Had hij al gezegd dat het een LASER heeft? Inmiddels weet meneer dat de bodem van zijn koekenpan op de laagste stand van de grootste pit maar liefst 273 graden wordt. Ook heeft hij kunnen vaststellen dat zijn Ferrari pizzaoven bij het openen van de deksel doodleuk 150 graden in temperatuur daalt, tot sufkutterige combimagnetronniveau. (Reken op veel Ferrariposts de komende tijd). En dan was er nog het heelal, dat meneer na een paar wijntjes op -35 C belazerde. You lookin’ at me, universe, you lookin’ at ME?!

  1. 4
    Henk Verhaar

    Ja leuk he, die IR thermometers. Ik heb een grote voor mijn pizzasteen, en mijn custard (waar dan weer ijs van gedraaid wordt), en een kleine voor het controleren van de watertemperatuur van de rivier waar ik mijn avondeten in vang (op vakantie dan wel).

Geef een reactie