experimenteerdrift |

Nieuwe speeltjes

Vooruit, het was te makkelijk. Ik geef het toe. Het typenummer niet afdekken, een stukje domheid waar een Belg twee puntjes aan kan zuigen. En zelfs dan, ook zonder te googlen wist u het goede antwoord: iets met geleiden en vochtigheid, inderdaad. Je steekt de twee, vlijmscherpe, puntjes ergens in en het apparaat vertelt je wat de vochtigheid van het materiaal is. Waanzinnig handig, al weet ik nog niet zo goed waarvoor. Het was een Dealextreme impulsaankoopje (NIET KLIKKEN). Maar nu weet meneer wel mooi dat zijn huid 30% vocht bevat (goed smeren), een gepekeld kipfiletje 38%, een blok oude kaas 36%, de worsten die al drie jaar vanuit decoratief oogpunt aan zijn gasfornuis hangen 4%, wat nauwelijks  meer is dan hickory houten rookchips (1%) en meneers kaaklijn (- 2%).
Verdomd interessant. En wat nu?

Niet minder nuttig, maar wel veel geiler,  is zijn nieuwe Laserguided Smith & Wesson 9 mm infrarood thermometergun met getrokken loop.  Meet zonder snoertje en van een afstand temperaturen tot wel 900 graden. Perfect voor pizzaovens in wording, barbecuecalibratie en een wandeling door de Kalverstraat. Had hij al gezegd dat het een LASER heeft? Inmiddels weet meneer dat de bodem van zijn koekenpan op de laagste stand van de grootste pit maar liefst 273 graden wordt. Ook heeft hij kunnen vaststellen dat zijn Ferrari pizzaoven bij het openen van de deksel doodleuk 150 graden in temperatuur daalt, tot sufkutterige combimagnetronniveau. (Reken op veel Ferrariposts de komende tijd). En dan was er nog het heelal, dat meneer na een paar wijntjes op -35 C belazerde. You lookin’ at me, universe, you lookin’ at ME?!


0 reacties op “Nieuwe speeltjes
  1. Ja leuk he, die IR thermometers. Ik heb een grote voor mijn pizzasteen, en mijn custard (waar dan weer ijs van gedraaid wordt), en een kleine voor het controleren van de watertemperatuur van de rivier waar ik mijn avondeten in vang (op vakantie dan wel).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
17 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 apr
GRATIS live online workshop “kimchi maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

19 apr
Live online workshop “knakworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

08 mei
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen

10 mei
Live online workshop “wecken en inmaken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

13 mei
Powerworkshop worst maken – op het pizzaloversfestival 12:00 tot 13:00 uur

17 mei
Culicollab: Meneer Wateetons & Joël Broekaert – proefles (met miso) 20:30 tot 22:00 uur | € 14.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend