Leugens!

Leugens!


Ja, hallo, meneer kan ook niet alles zelf verzinnen, natuurlijk. Bijvoorbeeld, hoe je een ei klutst in de schil. Of dát je een ei kunt klutsen in een schil. Dat je een ei zou wíllen klutsen in de schil. Repiliceren, dat kan hij dan weer wel.

Zo was daar dit inspirerende intrigerende dodelijk saai vertelde filmpje.

Meneer ging aan de slag. Hij nam twee supermarkteieren die hij 1 en 2 markeerde. Ei 1 schudde hij circa een minuut lang, met harde hand en bulkende biceps. Voor ei 2 hanteerde hij de in het filmpje gedemonstreerde klutsmethode, shirts met lange mouwen te over, die past hij toch niet meer (zie methode 1). Beide eieren werden vervolgens gelijktijdig gekookt. Bij het afkoelen bleek de markeerstift minder watervast dan meneer van te voren bedacht had.  “Action…” verzuchtte dochter Wateetons, die na lang speuren echter wel een vlek ontwaarde die onmogelijk ooit een 1 kon zijn geweest. Niet dat het was uitmaakte. Post pellen ontwaarde meneer bij zowel ei 1 als 2 een intact, kogelronde dooier. Niks geklutst ei. Leugens! Saai vertelde leugens! Enfin, zo ziet u maar, er gaat niets boven replicatie. Zeker voor hen die niet alles zelf kunnen verzinnen.

 1. 2
  Kees

  Statistisch gezien moet je misschien een hogere n-waarde nemen. Dus begin is met 100 eieren. Als het dan nog niet is gelukt heb je ècht gelijk! Nu een beetje.

 2. 4
  Yvonne

  Ik vraag me af hoe de maker van het filmpje het dan wél voor elkaar heeft gekregen. Gaatje onderin de schil, leeghalen, klutsen, teruggieten, in de oven bakken (gaatje omhoog) en dan op film pellen (gaatje buiten beeld)??

 3. 6
  Aaltje

  De begeleidende tekst bij de video op benadrukt het belang van de snelle rotatie om de lengte-as van het ei. Laat ik nou net geen eieren in huis hebben, dus meneer: niet schudden, maar roteren volgens voorschrift graag.

Geef een reactie