Cadeautjesweek bij Wateetons

Cadeautjesweek bij Wateetons


Als eetschrijver met gouden pen en titanium sixpack krijg je nog wel eens cadeautjes toegestopt. Meestal van goud noch titanium, maar daarom wel minder leuk. Deze week staat in het teken van de recente regen van snuisterijen die meneer postbus en hart bevochtigden.

Mevrouw Wateetons heeft een abonnement op de glossybox. Niets vrouwelijks is haar vreemd. Elke twee weken opent ze kirrend haar fraai vormgegeven verrassingspakketje met tubetjes handcrème, eyeliner en mascara.  Oh’s en ah’s en verrukking. Daarna verdwijnen de tubetjes handcrème, de eyeliner en de mascara bij de rest van haar omvangrijke collectie tubetjes handcrème, eyeliner en mascara. Maar toch. Dat moment van het ontvangen van de box, het openen, de verrassing. Elke twee weken jarig.

Dus toen meneer Wateetons, die, zo moet hij erkennen, zijn jongegod-uiterlijk in belangrijke mate te danken heeft aan de tubetjescollectie van mevrouw, las over de FoodWeLove-box dacht hij ‘Ja!’ Een tubetjes-en-cremetjesverrassingsbox, maar dan met eten. Briljant. Een paar weken later had hij er één in huis. Kirrend maakte hij hem open. Nu staat of valt zo’n box met de vormgeving en inhoud. Het moet voelen als een cadeautje, en de ingrediënten moeten je blij maken. De box die meneer kreeg was samengesteld door de Engelse Chris Naylor, van restaurant Vermeer. De inhoud was dan ook mild Brits georiënteerd, met een mix voor scones, Black Fox cider en Spring Dandelion & Burdock frisdrank. Verder chocolade van Jon Scobey, voormalig patissier bij Vermeer, olijfolie uit Foggia van Meeuwig & Zn en Remeker kaas. Blij makende cadeautjes dus, en gezellig en met zorg verpakt bovendien. Meneer schatte de retailvalue op een eurootje of dertig. Met een abonnement kost een doos €24.95, geen slechte deal dus. Dat meneer en u al een omvangrijke collectie van goede cider, chocolade en kaas hebben mag de pret niet drukken. Het gaat om het gevoel. Elke maand jarig.

www.foodwelove.nl

Geef een reactie