Foodhack festival


Dagelijks vult de wateetonspostbus zich met jubelende persberichten en dito uitnodigingen. Meestal niet zo interessant. , en bovendien moet er ook nog gewoon echt gewerkt worden. Maar deze wil meneer u niet onthouden.

Op 3 juni wordt in de Schellens Factory in Eindhoven de eerste Foodhack Eindhoven gehouden. Het event, bedoeld voor experimentele foodlovers, verkent op een avontuurlijke manier de grenzen tussen technologie, design en food. 3D foodprinting. Nano-food. Functional food. Home farming. De technologische revolutie die onze wereld doet veranderen, heeft ook zijn uitwerking op foodproductie. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe ziet de toekomst eruit? En in welke mate willen we ingrijpen in ons eten?

Foodhack Eindhoven neemt een duik in de toekomst, blikt terug op eerdere technologische doorbraken en gaat het debat aan met toonaangevende denkers en doeners in de foodwereld. Het event is onderdeel van de Dutch Technology Week (DTW) die van 31 mei tot en met 7 juni wordt gehouden. Fooddesigner Annelies Hermsen en Chef Dick Middelweerd (Treeswijkerhoeve **) maken een bijzonder driegangen foodhackdiner. Kjeld van Bommel van TNO Eindhoven gaat met zijn 3D printer de competitie aan met meesterpatissier Robèrt van Beckhoven (pastisserie Robèrt) in het culi-duel ‘Man against the Machine’.

Koert van Mensfoort van Next Nature schetst de mogelijkheden in de toekomst die technologie gaat bieden en introduceert onder meer nano-food. Bob Hutten van Hutten Catering neemt de rol in van hoeder van gastronomie en traditie en vraagt zich af of ‘alles wat we kunnen ook moeten willen’. Trendwatcher en hoofdredacteur Food Inspiration Hans Steenbergen modereert de eerste Foodhack Eindhoven.

Foodhack wil een broedplaats worden waar cross-over plaatsvinden van creativiteit, technologie, design en gastronomie. Het is de bedoeling dat Foodhack een jaarlijks terugkerend event wordt. Foodhack is een intitatief van EHV365 en Food Inspiration en wordt ondersteund door Hanos.

+Er zijn nog geen reacties

Laat jouw reactie achter

Geef een reactie