experimenteerdrift |

Foodhack festival

Dagelijks vult de wateetonspostbus zich met jubelende persberichten en dito uitnodigingen. Meestal niet zo interessant. , en bovendien moet er ook nog gewoon echt gewerkt worden. Maar deze wil meneer u niet onthouden.

Op 3 juni wordt in de Schellens Factory in Eindhoven de eerste Foodhack Eindhoven gehouden. Het event, bedoeld voor experimentele foodlovers, verkent op een avontuurlijke manier de grenzen tussen technologie, design en food. 3D foodprinting. Nano-food. Functional food. Home farming. De technologische revolutie die onze wereld doet veranderen, heeft ook zijn uitwerking op foodproductie. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe ziet de toekomst eruit? En in welke mate willen we ingrijpen in ons eten?

Foodhack Eindhoven neemt een duik in de toekomst, blikt terug op eerdere technologische doorbraken en gaat het debat aan met toonaangevende denkers en doeners in de foodwereld. Het event is onderdeel van de Dutch Technology Week (DTW) die van 31 mei tot en met 7 juni wordt gehouden. Fooddesigner Annelies Hermsen en Chef Dick Middelweerd (Treeswijkerhoeve **) maken een bijzonder driegangen foodhackdiner. Kjeld van Bommel van TNO Eindhoven gaat met zijn 3D printer de competitie aan met meesterpatissier Robèrt van Beckhoven (pastisserie Robèrt) in het culi-duel ‘Man against the Machine’.

Koert van Mensfoort van Next Nature schetst de mogelijkheden in de toekomst die technologie gaat bieden en introduceert onder meer nano-food. Bob Hutten van Hutten Catering neemt de rol in van hoeder van gastronomie en traditie en vraagt zich af of ‘alles wat we kunnen ook moeten willen’. Trendwatcher en hoofdredacteur Food Inspiration Hans Steenbergen modereert de eerste Foodhack Eindhoven.

Foodhack wil een broedplaats worden waar cross-over plaatsvinden van creativiteit, technologie, design en gastronomie. Het is de bedoeling dat Foodhack een jaarlijks terugkerend event wordt. Foodhack is een intitatief van EHV365 en Food Inspiration en wordt ondersteund door Hanos.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Koji beschimmeld vlees

Verrot vlees eten? High meat. Toch maar niet.

Meneer is niet vies van een experimentje. Maar deze nieuwe high meat ‘trend’, het eten van verrot vlees, gaat zelfs hem een beetje te ver.


Gefermenteerde hotsauce pekeleieren

Gefermenteerde hotsauce pekeleieren

“Maar kan ik ook wat met de overgebleven pekel van mijn groentefermentatie?” Het is een van de meest gestelde vragen tijdens Meneer Wateetons’ workshops (groente) fermenteren. Natuurlijk. Heel veel zelfs. Zoals pekeleieren maken. Lees verder voor het recept voor gefermenteerde hotsauce pekeleieren.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

01 dec
Live online workshop droge workshop worst maken 20:30 tot 22:00 uur

02 dec
Driedaagse cursus Vlees Bereiden Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend