experimenteerdrift |

Foodhack festival

Dagelijks vult de wateetonspostbus zich met jubelende persberichten en dito uitnodigingen. Meestal niet zo interessant. , en bovendien moet er ook nog gewoon echt gewerkt worden. Maar deze wil meneer u niet onthouden.

Op 3 juni wordt in de Schellens Factory in Eindhoven de eerste Foodhack Eindhoven gehouden. Het event, bedoeld voor experimentele foodlovers, verkent op een avontuurlijke manier de grenzen tussen technologie, design en food. 3D foodprinting. Nano-food. Functional food. Home farming. De technologische revolutie die onze wereld doet veranderen, heeft ook zijn uitwerking op foodproductie. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe ziet de toekomst eruit? En in welke mate willen we ingrijpen in ons eten?

Foodhack Eindhoven neemt een duik in de toekomst, blikt terug op eerdere technologische doorbraken en gaat het debat aan met toonaangevende denkers en doeners in de foodwereld. Het event is onderdeel van de Dutch Technology Week (DTW) die van 31 mei tot en met 7 juni wordt gehouden. Fooddesigner Annelies Hermsen en Chef Dick Middelweerd (Treeswijkerhoeve **) maken een bijzonder driegangen foodhackdiner. Kjeld van Bommel van TNO Eindhoven gaat met zijn 3D printer de competitie aan met meesterpatissier Robèrt van Beckhoven (pastisserie Robèrt) in het culi-duel ‘Man against the Machine’.

Koert van Mensfoort van Next Nature schetst de mogelijkheden in de toekomst die technologie gaat bieden en introduceert onder meer nano-food. Bob Hutten van Hutten Catering neemt de rol in van hoeder van gastronomie en traditie en vraagt zich af of ‘alles wat we kunnen ook moeten willen’. Trendwatcher en hoofdredacteur Food Inspiration Hans Steenbergen modereert de eerste Foodhack Eindhoven.

Foodhack wil een broedplaats worden waar cross-over plaatsvinden van creativiteit, technologie, design en gastronomie. Het is de bedoeling dat Foodhack een jaarlijks terugkerend event wordt. Foodhack is een intitatief van EHV365 en Food Inspiration en wordt ondersteund door Hanos.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
07 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

11 okt
Live online workshop “azijn maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

27 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

28 okt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

01 nov
Live online workshop “cider maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur

13 nov
Driedaagse cursus fermenteren Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend