Ah shit, speedworsten

Ah shit, speedworsten


Tussen vergadering, lunch en het ophalen van dochter Wateetons had meneer 39 minuten. Met zijn ervaring moest het toch mogelijk zijn om in die tijd één kilo salami en één kilo bloedworst te maken?

t= -39: Meneer rent naar zijn garage en haalt zijn nep-kitchenaid te voorschijn. De kruiden had hij, toegegeven, al voor de lunch afgewogen.

t= -30: Meneer heeft het vlees voor de te drogen worst gesneden, door de molen gehaald, gekruid én gemengd. Hij gaat harrrrd.

t= -26: Meneer haalt het vetspek voor de bloedworst door de molen.

t= -24: Krak, zegt de nep-kitchenaid. Kapot. Ah, shit.

t= -20: Ah fuck

t= -17: Ah kut

t= -15: Meneer snijdt het spek dan maar met de hand in brokjes, en bakt deze zachtjes in de pan.

t= -10: Meneer hakt in het kleine hakselaartje van zijn staafmixer een pond gegaard spek, twee uien en een appel.

t= -5: Meneer mengt zijn bloed met de spek, ui en appel: bloedsoep.

t= -2: Meneer giet met behulp van een geïmproviseerde PETfles trechter de bloedsoep in zijn darm.

t= -1: Bloedworst!

t= 0 (En durf eens iets over de aanschaf van nep-kitchenaids te zeggen.)

 1. 1
  reactie via Facebook

  er staan altijd veel Kenwoods met of zonder vleesmolen op marktplaats. Ik zeg: ga voor een Major (en trek je niets aan van wat Elsje hierover gaat zeggen).

 2. 3
  Henk Verhaar

  [… (En durf eens iets over de aanschaf van nep-kitchenaids te zeggen.) …]

  Oh dat durf ik best. En ook over de aanschaf van echte:

  Beide weggegooid geld (zeker als je ook brood wilt bakken). Kies voor een echte semi-industriële of industriële menger, of iig een apparaat dat zich niet alleen al sinds 1940 heeft bewezen maar ook in al die tijd door dezelfde fabriek, met dezelfde hoge kwaliteitsstandaarden, gemaakt is (dat is namelijk de makke van de KitchenAid – toen die nog bij Hobart vandaan kwam was het duidelijk een andere machine dan de huidige uitvoeringen). Mijn persoonlijke advies derhalve: een Ankarsrum (voorheen Electrolux) Assistent…

  Henk

 3. 8
  gijsbert

  Wow meneer, dat u ook nog tijd had om foto’s te maken. De structuur van de ui, appel en het vet zien er super goed uit (alsof ik het zelf gedaan zou hebben) en dan de soepele beweging waarmee u het met dat handige pet-flesje in die darm giet. Had meneer ook hulp van Terry? ;).

Geef een reactie