experimenteerdrift, zelf maken |

Dag 19: alles nog stil onder de schil

Tussen woensdag (dag 19) en het moment van schrijven, donderdagochtend (dag 20; 07:55) was het nog stil onder de schil. Geen getik, gepiep of gekraak. De voor het uitkomen van de eieren vereiste hoge luchtvochtigheid (ca 70%) had nog wel wat voeten in de aarde. Meneer kreeg hem niet ver genoeg  omhoog, hoeveel extra bakjes hij ook in de broeddoos zette. Uiteindelijk besloot hij een zakdoek in een van de bakjes te hangen, om zo meer nat oppervlak te krijgen. Dat hielp. De luchtvochtigheid steeg op woensdagavond traag van 60 naar 69 en meneer ging met  een gerust hart naar bed. Toen hij ‘s ochtends wakker werd bleek er in de tussentijd gestaag doorgestegen te zijn: 76 %. Shit. Maar snel weer een bakje verwijderd.

Die spanning! Meneer kán helemaal niet naar zijn werk vandaag!

(Dat met die GoPro werkt helaas niet echt lekker. Hij is te zwaar en te groot en er is door de vele waterbakjes geen plek om hem goed neer te zetten. Vastplakken durft meneer niet uit angst dat de tape loslaat en de vallende camera zijn kroost verplettert. De wateetons webcam blijken we al jaren geleden weggegeven te hebben. Als u nog een idee heeft, dan hoort meneer het graag).


0 reacties op “Dag 19: alles nog stil onder de schil
  1. Spannend he, je eigen kroost uitbroeden….. Wij hadden laatst broedse kipjes en daaruit zijn twee kuikentjes voortgekomen. De eerste was na twee dagen ineens verdwenen, de tweede is inmiddels al een maand of twee oud en huppelt vrolijk door de tuin. Alleen hadden wij dus geen broedmachine, geen hygrometer, maar precies op dag 21 kwam het ei uit. Toevallig toen wij met onze neus in het legkastje zaten te koekeloeren, dus we hebben ook foto’s. Als je interesse hebt dan laat je het maar weten.
    Eerlijkheidshalve heb ik de rest van je avontuur nog niet gelezen, alleen het meest recente berichtje, dus als ik nu een hele verkeerde inschatting van je project gemaakt heb, bij voorbaat mijn excuses.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.


Hongaarse lángos recept

Recept Hongaarse lángos – de communistische pizza

Een van de eerste Hongaarse klassiekers die we probeerden was lángos. De volvette communistische getto-pizza. Hier een recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend