experimenteerdrift, zelf maken |

Dag 19: alles nog stil onder de schil

Tussen woensdag (dag 19) en het moment van schrijven, donderdagochtend (dag 20; 07:55) was het nog stil onder de schil. Geen getik, gepiep of gekraak. De voor het uitkomen van de eieren vereiste hoge luchtvochtigheid (ca 70%) had nog wel wat voeten in de aarde. Meneer kreeg hem niet ver genoeg  omhoog, hoeveel extra bakjes hij ook in de broeddoos zette. Uiteindelijk besloot hij een zakdoek in een van de bakjes te hangen, om zo meer nat oppervlak te krijgen. Dat hielp. De luchtvochtigheid steeg op woensdagavond traag van 60 naar 69 en meneer ging met  een gerust hart naar bed. Toen hij ‘s ochtends wakker werd bleek er in de tussentijd gestaag doorgestegen te zijn: 76 %. Shit. Maar snel weer een bakje verwijderd.

Die spanning! Meneer kán helemaal niet naar zijn werk vandaag!

(Dat met die GoPro werkt helaas niet echt lekker. Hij is te zwaar en te groot en er is door de vele waterbakjes geen plek om hem goed neer te zetten. Vastplakken durft meneer niet uit angst dat de tape loslaat en de vallende camera zijn kroost verplettert. De wateetons webcam blijken we al jaren geleden weggegeven te hebben. Als u nog een idee heeft, dan hoort meneer het graag).


0 reacties op “Dag 19: alles nog stil onder de schil
  1. Spannend he, je eigen kroost uitbroeden….. Wij hadden laatst broedse kipjes en daaruit zijn twee kuikentjes voortgekomen. De eerste was na twee dagen ineens verdwenen, de tweede is inmiddels al een maand of twee oud en huppelt vrolijk door de tuin. Alleen hadden wij dus geen broedmachine, geen hygrometer, maar precies op dag 21 kwam het ei uit. Toevallig toen wij met onze neus in het legkastje zaten te koekeloeren, dus we hebben ook foto’s. Als je interesse hebt dan laat je het maar weten.
    Eerlijkheidshalve heb ik de rest van je avontuur nog niet gelezen, alleen het meest recente berichtje, dus als ik nu een hele verkeerde inschatting van je project gemaakt heb, bij voorbaat mijn excuses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
29 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

30 mrt
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

24 apr
Live online workshop “balkenbrij, zure zult en hoofdkaas maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

15 mei
Live online workshop “groente charcuterie maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

16 mei
Workshop “snacks maken” – op locatie 18:30 tot 22:00 uur | € 119
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp