experimenteerdrift, zelf maken |

Dag 19: alles nog stil onder de schil

Tussen woensdag (dag 19) en het moment van schrijven, donderdagochtend (dag 20; 07:55) was het nog stil onder de schil. Geen getik, gepiep of gekraak. De voor het uitkomen van de eieren vereiste hoge luchtvochtigheid (ca 70%) had nog wel wat voeten in de aarde. Meneer kreeg hem niet ver genoeg  omhoog, hoeveel extra bakjes hij ook in de broeddoos zette. Uiteindelijk besloot hij een zakdoek in een van de bakjes te hangen, om zo meer nat oppervlak te krijgen. Dat hielp. De luchtvochtigheid steeg op woensdagavond traag van 60 naar 69 en meneer ging met  een gerust hart naar bed. Toen hij ‘s ochtends wakker werd bleek er in de tussentijd gestaag doorgestegen te zijn: 76 %. Shit. Maar snel weer een bakje verwijderd.

Die spanning! Meneer kán helemaal niet naar zijn werk vandaag!

(Dat met die GoPro werkt helaas niet echt lekker. Hij is te zwaar en te groot en er is door de vele waterbakjes geen plek om hem goed neer te zetten. Vastplakken durft meneer niet uit angst dat de tape loslaat en de vallende camera zijn kroost verplettert. De wateetons webcam blijken we al jaren geleden weggegeven te hebben. Als u nog een idee heeft, dan hoort meneer het graag).


0 reacties op “Dag 19: alles nog stil onder de schil
  1. Spannend he, je eigen kroost uitbroeden….. Wij hadden laatst broedse kipjes en daaruit zijn twee kuikentjes voortgekomen. De eerste was na twee dagen ineens verdwenen, de tweede is inmiddels al een maand of twee oud en huppelt vrolijk door de tuin. Alleen hadden wij dus geen broedmachine, geen hygrometer, maar precies op dag 21 kwam het ei uit. Toevallig toen wij met onze neus in het legkastje zaten te koekeloeren, dus we hebben ook foto’s. Als je interesse hebt dan laat je het maar weten.
    Eerlijkheidshalve heb ik de rest van je avontuur nog niet gelezen, alleen het meest recente berichtje, dus als ik nu een hele verkeerde inschatting van je project gemaakt heb, bij voorbaat mijn excuses.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

petfles worst omhulsel

Alternatief worstomhulsel: een petfles

Een petfles kan alles. Van het brouwen van cider en kombucha tot het vangen van rivierkreeftjes. Je kunt er ook worst in maken. Lees meer…


Kombucha reanimatie. Kun je een verwaarloosde SCOBY tot leven wekken?

Meneer Wateetons, het type dat vol enthousiasme met honderd projectjes begint om ze vervolgens weer allemaal te verwaarlozen, probeert een jaar lang uitgedroogde kombucha SCOBY tot leven te wekken.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
16 sep
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

05 okt
GRATIS live online workshop “grillworst maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis

08 okt
Daglange workshop “Kop tot Staart Varken” – op locatie 12:00 tot 22:00 uur | € 179.00

12 okt
Live online workshop “bier brouwen voor beginners” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

26 okt
Live online workshop “‘nduja maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

11 nov
Driedaagse cursus groente bereiden Meerdere dagen

16 nov
GRATIS live online workshop “mexicano’s maken” 20:30 tot 22:00 uur | € Gratis
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend