zelf maken |

Kleine kuikens worden groot

Ze zijn al weer een week of twee oud, de kuikens, en evenzoveel maal in gewicht toegenomen. Alle vijf verkeren ze nog in blakende gezondheid en alle vijf zijn ze nog koddig als de hel.  Meneers kuikenavonturen krijgen steeds meer het karakter van huismoederfacebookposts. Het zij zo.

  • Laten we het maar toegeven. Meneer is aan ze verknocht. En mevrouw eigenlijk ook wel. Samen zitten of liggen ze regelmatig voor de kooi om een beetje naar ze te kijken en te grinniken om zo veel kuikencuteness.
  • Inmiddels  spelen de kuikens op landgoed de Drie Wateetonschen gewoon buiten. Waar ze begonnen met een voorzichtig half uurtje in een caviarennetje in het gras verblijven ze thans de hele dag buiten. Daar graven ze, pikken, en doen hun generieke kippending. ‘s Avonds gaan ze weer naar binnen en vallen in slaap onder de warme lamp.
  • Kuikens gaan niet op stok, maar zakken ‘s avonds als een rubberen speelgoedkip in elkaar. Languit, half over elkaar heen en bij voorkeur met één vleugel of kop in de voerbak.
  • De kuikens hebben verschillende karakters. Zo is kuiken no 2 de jager, geïnteresseerd in rupsjes, oorwurmen en mieren. Kuiken no 5 bijvoorbeeld is meer een  jutter, die steeds weer een blaadje of takje weet te vinden dat hij voor zichzelf wil houden en er daarom keihard mee door de rent gaat hollen waarna de, daarvoor nog nietsvermoedende collegakuikens opgewonden achter hem aan gaan. Hij heeft nog nooit één dennennaald langer dan 10 seconden voor zichzelf weten te houden.
  • De kuikens lijken meneer als hun moeder te zien. Als meneer naast de ren gaat zitten komen gaan ze eten, graven en slapen aan de kant waar meneer zit. Nu veroorzaakt meneer daar ook schaduw, dus hij testte zijn mama-hypothese door aan de andere, zonkant, van de ren te gaan zitten. Jawel hoor. Wederom knus spelen en slapen onder de meneermoederlijke biceps. Awww.
  • De kuikens werden een beetje te groot voor de curverbak. Thuisgekomen na een weekend Veluwe ontruimde meneer daarom een forse caviakooi. Dat vonden ze maar niks. Luid gepiep, een avond lang. Terwijl ze zo veel ruimte hadden. Uiteindelijk zette meneer ze maar weer terug in hun kleine plastic bak, waarna ze prompt in slaap vielen. De volgende ochtend ging het beter, inmiddels verblijven ze al een paar dagen met genoegen in hun nieuwe ruime hok. Daar hebben ze ook een doosje waar ze erg graag op of onder zitten.
  • De kuikens worden er elke dag een paar keer uitgehaald. Voor een stukje knuffelgebeuren. Vooral leuk voor meneer, mevrouw en dochter maar de kuikens laten zich inmiddels tamelijk lijdzaam oppakken.

 


0 reacties op “Kleine kuikens worden groot
  1. Hoe kwam Meneer eigenlijk aan die eieren? Zenuwslopend uitbroeden, met RV- en T-stress, en dan als beloning ubercuteness – dat wil ik ook wel!!

  2. Ow meneer, dit word de elle eten inruilen en stukjes schrijven voor de libelle of margriet. Zo word meneer nog vegetarier. Hoe lang kan hij zijn jagers instincten onderdrukken. Hoe kan hij straks zijn vrouwelijk harem nog onder ogen komen als hij vol trots zijn braadkip uit eigen steenoven aan zijn volgers laat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.


Misschien vind je dit ook leuk

Ultieme patat of friet maken volgens de triple cook methode

Kan de klassieke Vlaamse friet nog beter? Nog krokanter? Ja, dat kan hij. Met de triple cook methode. Check hieronder het recept, inclusief filmpje.


varkensaspic

Varkensaspic recept

Een mooie varkensaspic, zeker als deze op natuurlijke wijze gemaakt is, is een kunststukje en een smaakexplosie. Check het filmpje en recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
15 apr
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen

16 apr
Driedaagse cursus Beter Vlees Bereiden Meerdere dagen

12 jun
Live online workshop “tempura maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

03 jul
Live online workshop “sambal maken” 20:30 tot 22:00 uur | € 11.99

30 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (vrijdagen) Meerdere dagen

31 aug
Driedaagse cursus groente bereiden (zaterdagen) Meerdere dagen

09 sep
Driedaagse cursus fermenteren (maandagen) Meerdere dagen
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend
whatsapp