zelf maken |

En zo eindigt het kuikenavontuur

Paar dagen oud in curverbak
Paar dagen oud in curverbak
na zeven weken in dezelfde doos (alleen voor kort ritje)
na zeven weken in dezelfde doos (alleen voor kort ritje)
2013-08-19 20.33.10
Gezellig
2013-08-22 18.21.48
wat wil je doen dan?

Zeven weken geleden leefde de wereld, of in ieder geval Wateetonslezers, of in ieder geval meneer zelf mee met de geboorte van meneers kuikenkroost. DIY-Broedmissie geslaagd. Vijf dotjes van dons.

Maar dotjes worden dot. Dat is geen probleem zo lang dat gebeurt op het ruim bemeten landgoed De Drie Wateetonschen. In casa Wateetons, i.e. een appartement van 80 m2, is dat een ander verhaal. Nu was het nimmer het doel om de kippen te houden. Maar al doende ontstond er bij meneer enige hoop twee hennetjes op het balkon te huisvesten. Thuisgekomen bleek hij het oppervlak daarvan wat overschat te hebben.  Bovendien lopen daar al twee konijnen vrij rond. Ook bleek, na de kuikens een dagje op het balkon gehouden te hebben dat ze een AANZIENLIJKE TERINGHERRIE maken. Buren, dit dat, je weet wel. Binnen dan? In een hele grote kooi? Gezellig? Dat was het. De hele dag een beetje gescharrel en gepiep, getok en getik op de achtergrond, en af en toe een koddig van zijn stok af mieterende kip. En zo rond het opstaan en naar bed gaan een AANZIENLIJKE TERINGHERRIE. Dan hadden we ook nog een ander dingetje. Dat pas ging opvallen toen meneer vijf halfvolwassen kippen in een afgesloten ruimte (de woonkamer) hield. Ze stinken. Nogal. Zo erg dat meneer en mevrouw af en toe de balkondeur moesten open zetten. Waarbij af en toe gelezen moet worden als ‘vijf keer op een avond.’ Slechts non-stop brandende wierook kon de zich meten met de kippenscheten. Meneer waande zich terug in zijn Waterloopleinperiode. Nadere beschouwing leerde bovendien dat meneers broedexercitie één hen en vier haantjes had opgeleverd. Niet echt een ideale samenstelling als je twee hennetjes wilt overhouden. Enfin, tijd om plan a alsnog ten uitvoer te brengen: terug naar @biotarier, alwaar ze aan de rand van Amsterdam tot hun volwassenheid vrij kunnen scharrelen in grazige weiden en aan stille wateren. Meneer en mevrouw slikten, dochter Wateetons huilde en de kippen tokten. En lieten nog een scheet.

Marans hen zoals die er volwassen uitzien
Marans hen zoals die er volwassen uitzien
Faverolles haan, volwassen en Chaams Hoen (hen, volwassen)
Faverolles haan, volwassen en Chaams Hoen (hen, volwassen)

 


0 reacties op “En zo eindigt het kuikenavontuur
  1. Aan al het goede komt een eind…..
    Maar is het een ‘vaarwel’ of een ‘tot ziens’? Als de beestjes heerlijk biologisch gegraasd hebben en tot volle wasdom zijn gekomen, zit er dan niet een smakelijk vervolg aan het broedavontuur? Nu ze uit het oog zijn, is dat thuis misschien ook makkelijker te rechtvaardigen?
    Succes alvast met het volgende project; ik kijk er alvast naar uit!

  2. Na het broedavontuur een braadavontuur lijkt me een logisch vervolg..
    Komt het seizoen van de improvisatiediners er niet weer aan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.


Misschien vind je dit ook leuk

Fermenteren met het Klokhuis en Meneer Wateetons

Het klokhuis. Wie is er niet groot mee geworden? Al 35 jaar leert het TV programma kinderen van 7-12 hoe de wereld in elkaar steekt, in de breedste zin des woords. Onlangs viel Meneer de allergrootste eer uit zijn carrière ten deel: de kinderen van nu en de toekomst iets wijzer maken over…. fermenteren.


Hongaarse lángos recept

Recept Hongaarse lángos – de communistische pizza

Een van de eerste Hongaarse klassiekers die we probeerden was lángos. De volvette communistische getto-pizza. Hier een recept.

workshop-worstmaken
Workshop
agenda
27 okt
Live online workshop cider maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

01 nov
Driedaagse cursus Fermenteren Meerdere dagen

03 nov
Live online workshop ossenworst maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

10 nov
Live online workshop limoncello maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99

12 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (1) Meerdere dagen

19 nov
Wateetons Wilde weekend in Zweden – november 2021 (2) Meerdere dagen

24 nov
Live online workshop groente charcuterie maken 20:30 tot 22:00 uur | € 9.99
Complete agenda
DROOM JIJ ER OOK VAN OM MIDDEN IN DE ZWEEDSE NATUUR EEN EDELHERT UIT TE BENEN?

Schrijf je nu in.


Wateetons wilde weekend