En zo eindigt het kuikenavontuur

En zo eindigt het kuikenavontuur


Paar dagen oud in curverbak

Paar dagen oud in curverbak

na zeven weken in dezelfde doos (alleen voor kort ritje)

na zeven weken in dezelfde doos (alleen voor kort ritje)

2013-08-19 20.33.10

Gezellig

2013-08-22 18.21.48

wat wil je doen dan?

Zeven weken geleden leefde de wereld, of in ieder geval Wateetonslezers, of in ieder geval meneer zelf mee met de geboorte van meneers kuikenkroost. DIY-Broedmissie geslaagd. Vijf dotjes van dons.

Maar dotjes worden dot. Dat is geen probleem zo lang dat gebeurt op het ruim bemeten landgoed De Drie Wateetonschen. In casa Wateetons, i.e. een appartement van 80 m2, is dat een ander verhaal. Nu was het nimmer het doel om de kippen te houden. Maar al doende ontstond er bij meneer enige hoop twee hennetjes op het balkon te huisvesten. Thuisgekomen bleek hij het oppervlak daarvan wat overschat te hebben.  Bovendien lopen daar al twee konijnen vrij rond. Ook bleek, na de kuikens een dagje op het balkon gehouden te hebben dat ze een AANZIENLIJKE TERINGHERRIE maken. Buren, dit dat, je weet wel. Binnen dan? In een hele grote kooi? Gezellig? Dat was het. De hele dag een beetje gescharrel en gepiep, getok en getik op de achtergrond, en af en toe een koddig van zijn stok af mieterende kip. En zo rond het opstaan en naar bed gaan een AANZIENLIJKE TERINGHERRIE. Dan hadden we ook nog een ander dingetje. Dat pas ging opvallen toen meneer vijf halfvolwassen kippen in een afgesloten ruimte (de woonkamer) hield. Ze stinken. Nogal. Zo erg dat meneer en mevrouw af en toe de balkondeur moesten open zetten. Waarbij af en toe gelezen moet worden als ‘vijf keer op een avond.’ Slechts non-stop brandende wierook kon de zich meten met de kippenscheten. Meneer waande zich terug in zijn Waterloopleinperiode. Nadere beschouwing leerde bovendien dat meneers broedexercitie één hen en vier haantjes had opgeleverd. Niet echt een ideale samenstelling als je twee hennetjes wilt overhouden. Enfin, tijd om plan a alsnog ten uitvoer te brengen: terug naar @biotarier, alwaar ze aan de rand van Amsterdam tot hun volwassenheid vrij kunnen scharrelen in grazige weiden en aan stille wateren. Meneer en mevrouw slikten, dochter Wateetons huilde en de kippen tokten. En lieten nog een scheet.

Marans hen zoals die er volwassen uitzien

Marans hen zoals die er volwassen uitzien

Faverolles haan, volwassen en Chaams Hoen (hen, volwassen)

Faverolles haan, volwassen en Chaams Hoen (hen, volwassen)

 

  1. 1
    E-mile

    Aan al het goede komt een eind…..
    Maar is het een ‘vaarwel’ of een ‘tot ziens’? Als de beestjes heerlijk biologisch gegraasd hebben en tot volle wasdom zijn gekomen, zit er dan niet een smakelijk vervolg aan het broedavontuur? Nu ze uit het oog zijn, is dat thuis misschien ook makkelijker te rechtvaardigen?

    Succes alvast met het volgende project; ik kijk er alvast naar uit!

Geef een reactie