Hier Fikkie, hier

Hier Fikkie, hier


2013-09-28 17.29.14 2013-09-28 17.42.22 2013-09-29 17.08.45 2013-09-29 17.55.29 2013-09-29 19.11.23 2013-09-29 19.47.46

Een zak vermiculiet isolatiemateriaal voor gratis euro, daar zegt meneer geen nee tegen. Zeker als hij daarbij ook een blik mag werpen op de zelfgebouwde oven waarvoor dit materiaal was aangeschaft.  Afgelopen zaterdag reed meneer dus naar Apeldoorn, waar hij in een droomtuin (Kippen en konijnen? Check. Mancave? Check. BBQ? Check. Boomhut? Check.) de pizzaoven van Bonno mocht aanschouwen. Vette shit. Meneer wil er ook een! En hij werkte nog ook. In vier minuten (‘hij is wat langzaam vandaag’ ) bakte meneer een pizza met een heerlijk knapperige bodem en vertrok met één en een kwart zak vermiculiet. Zondag ging hij er, alleen gelaten door vrouw en kind, mee aan de slag. Een andere soort bleek het, veel fijner dan die hij daarvoor gebruikte, maar daardoor wel beter te modelleren. Enkele uren later, toen de schemering reeds was ingevallen, sloot meneer zijn koepel. Zijn inmiddels gigantische, niet geheel kerncentraleassociatievrije, koepel. Tien centimeter steen, vijf centimeter cement en twaalf centimeter vermiculiet groter dan de diameter van zijn oven zelf. Een mooi moment, dat meneer vierde met een lekker (maar nog altijd klein) fikkie.

 1. 1
  remi

  Bak je oven a.u.b. langzaam in.
  Niet ineens hoog vuur, de zooi weg branden en vol vuur in de oven.
  je oven moet uitharden en ingebakken worden en dat duurt even. Volgend jaar is wat eet ons het mannetje.
  Te snel en te hoog opstoken kost je je oven.

  Remi

 2. 5
  Berry

  Dag meneer, wieweet kun je me uit de brand helpen. Ik maak ook zo’n apparaat en ben aan het vermiculiet toegekomen. Ik heb het gemengd (1cement:6vermiculiet daarna aardenat) en vervolgens gestort. Dit is echter niet hard geworden. Enig idee waarom? En hoe heb jij je vermiculiet gemengd? Tnx!

Geef een reactie